Tekirdağ'da ikinci doğalgaz arama çalışması 2018'de

Norveçli Statoil ile birlikte Tekirdağ'da doğalgaz arama çalışmaları yürüten Kanadalı Valeura Enerji'nin Üst Yöneticisi Jim McFarland, çalışmaların ilk aşamasının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek "Sonuçları bu yılın son çeyreğinde açıklayacağız. İkinci arama çalışmasına da 2018'de başlamayı planlıyoruz" dedi

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 18 Temmuz 2017 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tekirdağ'da ikinci doğalgaz arama çalışması 2018'de

Türkiye'de henüz keşfedilmemiş enerji kaynakları olduğuna inandıklarını ifade eden McFarland, bu alanda yapılacak çalışmaların cesaretlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Daha önce Karadeniz'in Türkiye sınırları dışında kalan kısmında başarılı sonuçlar elde edildiğine işaret eden McFarland "Türk sularında da aynı potansiyelin olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de 7 yıldır çalışıyoruz ve hala kullanılmayan, keşfedilmesi gereken bir potansiyel olduğunu düşüyorum" diye konuştu, Trakya havzasında çalışmalarının devam edeceğini ifade eden McFarland, şunları kaydetti: "Norveçli Statoil ile gerçekleştirdiğimiz doğalgaz arama çalışmalarının ilk aşamasını neredeyse tamamladık. Sonuçları bu yılın son çeyreğinde açıklayacağız. İkinci arama çalışmasına da 2018'de başlamayı planlıyoruz. İlk araştırmanın sonucunun açıklanması için veriler üzerine detaylı çalışmalar yapıyoruz. Burada daha önce çok fazla derin sondaj yapılmadı. Bizi cesaretlendiren, bu bölgede derinlerde bulunduğunu düşündüğümüz doğalgaz. Şimdi 4 bin metrelik yeni sondaj için Statoil'le görüşüyoruz. Bu ikinci arama işlemini de 2018'de başlatmayı planlıyoruz. Bizim şirketimiz buraya nasıl geldiyse diğerlerini de buraya getirecek aktif çalışmalar yapılmalı. Çünkü biz her zaman Türkiye'de kaynakların keşfedilmediğini düşündük." Trakya'da 21 bölgede arama lisansı bulunan Kanadalı şirket Valeura Enerji, daha önce bu bölgede üç ayrı kuyuda doğalgaz bulmuş ve üretime başlamıştı.

AĞRI'YA GAZ AĞUSTOS'TA

Ağrı ile Doğubeyazıt ilçesinde ağustos ayında doğalgaz kullanılmaya başlanacağı belirtildi. Ağrı'ya doğalgaz için yıl sonuna kadar 20 milyon lira yatırım yapacaklarını belirten Aksa Doğalgaz Üst Yöneticisi Yaşar Arslan "Yapılacak yatırımla kurulacak 150 kilometre şebeke altyapısıyla 12 bin konuta doğalgaz arzı sağlamayı planlıyoruz. Ağrı halkının bu kış doğalgaz kullanmaya başlamalarını arzu ediyoruz. Gelecek 5 yılda Ağrı ve Doğubeyazıt'a 100 milyon lira yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber