Kamu kurumları veya özel sektör, hangi bölüm mezunlarının tercih ediyor?

Binlerce gencimiz şu günlerde LYS tercihi yapacak. Peki hangi bölümler tercih edilmeli?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Temmuz 2017 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite tercihlerinde, bir üniversite adayının hem kendisi hem de anne ve babası için en önemli nokta, tercih edilecek bölümün iş imkanıdır.

Ancak ne yazık ki ülkemizde bu konuda yeterli doküman bulunmamaktadır.

2016 yılında özel sektör hangi bölümleri tercih etmiştir şeklindeki bir sorunun cevabı bulunmamaktadır. Yine kamu kurumları son beş yılda daha çok hangi bölüm mezunlarının tercih ediyor sorusunun da cevabı bulunuyor.

Tüm bunlara rağmen aşağıdaki önerileri okuyan adaylar, kamu veya özel sektörün hangi bölü mezunlarının tercih ettiği şeklinde bir çıkarsama yapabilir.

1- KAMU KURUMLARI HANGİ BÖLÜM MEZUNLARININ TERCİH EDİYOR

Bu alandaki ilk çalışmayı memurlar.net olarak bizler yaptık. http://kpss.memurlar.net/istatistik/unvan/ adresin girerek, kamu kurumlarının son beş yılda hangi bölüm mezunlarının tercih ettiğini görebilirsiniz.

2- ÖZEL SEKTÖR, HANGİ BÖLÜM MEZUNLARININ TERCİH EDİYOR?

Özel sektör ilanları kariyer.net veya yenibiris.com gibi internet sitelerinde yayımlanmaktadır. Bu sitelere girerek örneğin Makine Mühendisi şeklinde arama yaptığınızda, özel sektörün şuan kaç kişiyi aradığını görebilirsiniz. Ne kadar çok sayıda açık pozisyon varsa, o meslekğin özel sektörde o kadar fazla talep gördüğünü düşünebilirsiniz.

3- KAMUYA GİRİŞTE TEK SINAV OLAN KPSS'DE HANGİ ÜNİVERSİTELER DAHA BAŞARILI?

Memurlar.net olarak 2004 yılından bu yana, bölüm bazında üniversitelerin, KPSS'deki başarılarını yayınlıyoruz. http://kpss.memurlar.net/basari/ adresinden bu robota ulaşabilirsiniz. Test olarak Genel Kültür ve genel yeteneği seçmeniz halinde, üniversitelerin bölüm bazında KPSS'deki başarılarını görebilir ve bu başarının raslantısal olup olmadığını grafik üzerinden takip edebilirsiniz.

4- LYS TERCİH ROBOTU

Üniversite, il ve bölüm bazında arama yapabileceğiniz LYS Tercih Robotu için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber