Yanbaz: Adalet Bakanlığı'nda adaletsizliğe dur denilmeli

Adalet Bakanlığı'ndaki Banka promosyonlarının verilmesinde yaşanan adaletsizliği eleştiren Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, "Adaletin tesis edilmesinde söz sahibi olan Adalet Bakanlığı'nda açıkça banka promosyonu adaletsizliği yaşanmaktadır. Banka promosyonları hakim, savcı ve tüm kamu görevlilerine eşit dağıtılması gerekirken, hakim ve savcılara imtiyaz verilmesi bakanlığın 'Adalet' vasfına gölge düşürmektedir" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Temmuz 2017 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yanbaz: Adalet Bakanlığı'nda adaletsizliğe dur denilmeli

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Adalet Bakanlığı'nda banka promosyonlarının kamu görevlilerine eşit dağıtılmaması hakkında açıklamada bulundu.

Bu kararın son derece yanlış olduğunu, kamu görevlileri arasında ayrıştırmaya yol açtığını vurgulayan Yanbaz, "Adalet Bakanlığı'nda, ülkemizin dört bir yanındaki adliyelerde, mahkemelerde, yazı işlerinde, icralarda kısacası bakanlığa bağlı tüm birimlerde çalışan idari işler müdürü, yazı işleri müdürü, icra müdürü, icra müdür yardımcısı, şef, zabıt katibi, veznedar, mübaşir, şoför, santral memuru, emanet memuru, aşçı, bekçi, pedagog, psikolog ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personeli gibi 113 bin kamu görevlisi ülkemiz, milletimiz ve adaletin tesisi için gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır. Hal böyleyken; Adalet Bakanlığı'ndaki tüm düzenlemelerde maalesef 113 bin kamu görevlisi değil, 14 bin hakim ve savcı dikkate alınarak yapılmaktadır. Bu da yetmezmiş gibi, 2010 yılında yayımlanan Başbakanlık Genelgesine göre tamamı personele eşit olarak dağıtılması gereken banka promosyonları dağıtımında da adil davranılmamakta, hakim ve savcılara ön planda tutulmaktadır. Bunu kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Adalet Bakanlığı Hakim Ve Savcıdan İbaret Değil

Hakim ve savcılara, kamu görevlilerinden daha yüksek banka promosyonu verilmesinin yanlış olduğunu belirten Yanbaz, "Bu uygulama ile 14 bin hakim ve savcı dikkate alınmakta, 113 bin kamu görevlisi ise açıkça ötekileştirilmektedir. Adaletin merkezi olan bakanlıkta kamu görevlilerine adaletsiz davranılması asla kabul edilemez bir tutumdur. Unutulmamalıdır ki, Adalet Bakanlığı sadece hakim ve savcılardan ibaret değildir. Kamu görevlilerinin mali ve özlük haklarının iyileştirilmesiyle ilgili taleplerimizde, topu Maliye Bakanlığı'na atan Adalet Bakanlığı'nın kendi inisiyatifinde olan bir konuda adil davranması gerektiğini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a hatırlatıyoruz" şeklinde konuştu.

Banka Promosyonları Eşit Dağıtılmalıdır

Yanbaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Büro Memur-Sen olarak, kendini milletten ayrı gören, kendi personelini ötekileştiren, personel arasında ayrımcılık yapan, adil davranmayan, kamu görevlilerinin alacağı promosyona göz diken, kamu görevlilerinin emeğini sömüren Adalet Bakanı, bürokrat, hakim ve savcı istemiyoruz. Gecelerce nöbet tutan memurlara bir kuruş bile nöbet ücreti vermeyen, mesai mefhumu olmaksızın çalışan memurlara fazla çalışma ücretini ödemeyen, memurları unutan bir bakanlık istemiyoruz. Banka promosyonları, Anayasa Mahkemesi'nde nasıl hakim, savcı ve kamu görevlilerine eşit dağıtılıyorsa, Adalet Bakanlığı'nda da eşitlik ilkesi benimsenmelidir. Genel Yetkili ve Adalet Bakanlığı'nda Yetkili Sendika Büro Memur-Sen olarak, başta banka promosyonları olmak üzere, Adalet Bakanlığı'ndaki kamu görevlilerimize yapılan tüm adaletsizlikler son buluncaya kadar mücadelemizden asla geri adım atmayacağız. Haksızlıklar giderilinceye kadar dik durmaya, kamu görevlilerimizin haklarını haykırmaya devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber