TBMM Genel Kurulu toplandı

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "İstanbul'da yaşanan şiddetli yağış, iklim değişikliğine karşı genel duyarlılığı ve bir çalışma zorunluluğunu ortaya koyuyor." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2017 16:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan cezaevindeki hasta tutukluların sorunları, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde'nin sorunları, AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Çankırı'da yaşananlara ilişkin gündem dışı söz alarak, birer konuşma yaptı.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, İstanbul'un son yılların en zor günlerinden birini yaşadığını belirterek, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması için gereken tedbirlerin alınmasını istedi.

Mescid-i Aksa'nın da içerisinde bulunduğu eski Kudüs'ün giriş çıkışına 4 gündür izin verilmediğine işaret eden Usta, "Kudüs adeta abluka altında. İsrail İç Güvenlik Bakanı da 'Mescid-i Aksa bizim elimizde. Açılıp kapatılması konusunda ilk ve son söz İsrail'e aittir.' dedi. İsrail'in bu tutumunu kabul etmek mümkün değildir. Bu tutumu buradan kınıyorum. Uluslararası toplumun da bu konuda sessiz kalması anlaşılabilir bir durum değildir." değerlendirmesinde bulundu.

- "Dikkat, sadece çevreye gösterilen duyarlılıkla olabilecek bir şey"

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu da şiddetli yağış sonrası İstanbul'un ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı'nın toprağın suya doyduğunu, dikkatli olunması gerektiğini ifade ettiğini aktardı.

Kerestecioğlu, "Dikkat, sadece çevreye gösterilen duyarlılıkla olabilecek bir şey. Vatandaşların dikkat edebileceği bir şey yok." diye konuştu.

- "Hükümet bu işin içinden sıyrılamaz"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da İstanbul'da yaşanan doğa olayının çok büyük "bir afet" diye tanımlanamayacağını bildirdi.

Hükümetin, çok büyük bir afet tanımlamasıyla bu işin içinden sıyrılamayacağını anlatan Altay, şunları söyledi:

"İstanbul'u yönetenlerin 'bir afettir ne yapalım' diyerek işin içinden sıyrılmaları mümkün değildir. Selanik'te de metrekareye aynı miktarda yağmur yağdı. Selanik'te yağmurun yağma anı dışında yağmurun yağıp yağmadığı belli değilken, İstanbul'un bir göller abidesine dönüşmesini anlamak da mümkün değildir. Yeşillik sadece mezarlıklarda kaldıysa İstanbul'un böyle bir manzarayla karşı karşıya kalması çok doğal."

- "Mesele iklim değişikliği meselesidir"

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise İstanbul'da bugün yaşananların "bir doğal afet" olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Keşke şarkıda söylendiği gibi 'Bu sabah yağmur var İstanbul'da' havasında olsaydı. Bir yıl içerisinde yağan yağmurun dörtte biri nispetindedir. Bu bir doğa felaketidir. Büyük bir felakettir, öyle yaz yağmuru falan değildir. İlgili bakanlık ve kurumlar çalışma içerisindedir. İnşallah kısa zamanda bu mağduriyet giderilecektir. Mesele sadece İstanbul değil, bir iklim değişikliği meselesi vardır. İstanbul'da yaşanan şiddetli yağış, iklim değişikliğine karşı genel duyarlılığı ve bir çalışma zorunluluğunu ortaya koyuyor. Küresel ölçekteki çalışmalara Türkiye'de destek veriyor. Engin beyin konuşmasında yağmurlarla siyasal ittifak içine girdiğini görüyorum."

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da İstanbullulara geçmiş olsun dileğini iletti.

İsmail Çimen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber