İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bölge adliye mahkemelerinin sorunları gideriliyor

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, "Tasarıya baktığımızda yapılan işin, gerekçede belirtilen amaçtan daha fazla Adalet ve Kalkınma Partisinin 15 yıldan bu yana tekçi yönetim anlayışının hakim kılınmaya çalışıldığı çok açık olarak görülmektedir." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2017 20:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Bölge adliye mahkemelerinin sorunları gideriliyor

TBMM Genel Kurulunda, Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemelerinin İşleyişinde Ortaya Çıkan Sorunların Giderilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının birinci bölümü üzerinde siyasi parti grupları görüşlerini açıkladı.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Ege Üniversitesinde (EÜ) Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrenci kavgasıyla ilgili tutuklu yargılanan Nurullah Semo'ya cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet, terör örgütü PKK üyeliğinden de 15 yıl hapis cezası verilmesine ilişkin kararı veren mahkeme heyeti ve kararı talep eden savcıyı tebrik etti.

Tasarıda destekledikleri hükümler yer aldığı gibi uygulamada başka sıkıntılara yer açacak hükümlerin de bulunduğunu dile getiren Parsak, "Uygulamadan kaynaklı bazı önemli sorunlar tasarının konusu olduğu halde gündeme dahi ne yazık ki getirilmemiştir. Yapılan düzenleme ile mevcut sorunlu alanların tam anlamıyla çözüldüğünü söyleyebilmek de ne yazık ki şimdilik mümkün değildir." ifadesini kullandı.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar da yargılamayla ilgili en temel kuralların her gün açık bir şekilde ihlal edildiğini ve yok sayıldığını savunarak, "Cumhurbaşkanı yargılaması süren insanlarla ilgili açık hüküm verebilmektedir." ifadesini kullandı.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ da yargının hızlanması, adaletin gecikmemesi, toplumun adalete olan güveninin oluşmasının ortak talepleri olduğunu söyledi. Yapılan iş ile amaçlanan hedefe ulaşılıp ulaşmayacağı konusunun önemli bir sorun olduğunu belirten Gökdağ, "Tasarıya baktığımızda yapılan işin, gerekçede belirtilen amaçtan daha fazla Adalet ve Kalkınma Partisinin 15 yıldan bu yana tekçi yönetim anlayışının hakim kılınmaya çalışıldığı çok açık olarak görülmektedir." dedi.

Gökdemir, tasarı ile yapılan değişiklikleri anlattı.

Şahsı adına söz alan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız da Van'ın Özalp ilçesinde AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi ile AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan'ın teröristlerce şehit edilmesine değinerek, "Bu vatana hizmet edenleri şehit eden terör örgütü çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Hainler şunu bilmelidir ki ürkütmeye ve korkutmaya çalıştıkları bu millet, hiçbir terör örgütünden ürkmemiş ve korkmamıştır. Bugün de kararlı ve cesur yürüyüşüne devam etmektedir, edecektir. Vatan hainleri bilsinler ki asla bu yoldan vazgeçilmeyecektir." diye konuştu.

Alper Atalay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber