İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Meslek liselerinin geliştirilmesi için protokol imzalandı

Projenin kapsamının geliştirilmesi için MEB, MESS, MESS Eğitim Vakfı ile İŞKUR arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile meslek liselerinin metal sektörü alanlarında eğitim gören öğrencilere, İŞKUR tarafından kariyer gelişimi için rehberlik hizmeti verilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2017 13:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Meslek liselerinin geliştirilmesi için protokol imzalandı

- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), MESS Eğitim Vakfı ile İŞKUR arasında Türkiye İçin Mesleki Eğitime Tam Destek Projesi'nin kapsamının geliştirilmesi için işbirliği protokolü imzalandı.

İŞKUR Genel Müdürlüğünde düzenlenen imza törenine, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, İŞKUR Genel Müdürü İsmet Köksal, MESS Genel Sekreteri Hakan Yıldırımoğlu ve MESS Eğitim Vakfı Genel Müdürü Necdet Kenar katıldı.

Gülay, törende yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak mesleki eğitimi önemsediklerini belirterek, üreten bir Türkiye olma yolunda yürütülen işbirliğinin önemine dikkati çekti.

İmzalayacakları işbirliği protokolünün ardından iş ve meslek danışmalarının illerde velileri ve okulları ziyaret ederek, metal sektöründeki meslekleri tanıtacağını bildiren Gülay, "Eğer biz mesleki ve teknik eğitimde nitelikli bir iş gücü yetiştireceksek mutlaka sektörlerin bu konuda bize destek vermesi lazım. Biz sektörlerin önünü açıcı her türlü yasal düzenlemeleri Bakanlık olarak yerine getirdik, getirmeye de devam edeceğiz." dedi.

İŞKUR Genel Müdürü Köksal da kurum olarak önemli bir dönüşümün içerisinde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, 5 yıl süreli işbirliği protokolünün ara eleman yetiştirilmesine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

MESS Genel Sekreteri Yıldırımoğlu ise projenin sektöre nitelikli eleman kazandırıp sosyal kalkınmayı destekleme amacıyla 1 yıl önce başlatıldığını anımsattı.

Bu süre içerisinde 9 ilde 18 işletme ile 21 okul arasında işbirliği protokolü imzalandığını belirten Yıldırımoğlu, yaklaşık 2 bin mesleki ve teknik anadolu lisesi öğrencisinin burs imkanlarından yararlandığını bildirdi.

Projenin eksik olan ayağının İŞKUR'un da işbirliği protokolüne dahil olmasıyla tamamlandığını dile getiren Yıldırımoğlu, protokol ile iş ve meslek danışmalarının, öğrencileri Türkiye için gelecekte önemli olan mesleklere yönlendireceğini kaydetti.

Konuşmaların ardında Köksal, Gülay, Yıldırımoğlu ve Kenar, meslek liselerinin metal sektörüyle ilgili alanlarında eğitim gören öğrencilere İŞKUR tarafından kariyer gelişimi için rehberlik hizmeti verilmesini sağlayacak işbirliği protokolü imzalandı.

Söz konusu protokol ile Türkiye İçin Mesleki Eğitime Tam Destek Projesi kapsamındaki okullarda, öğrencilerin kariyer gelişimlerinin planlı bir şekilde yürütülmesi hedefiyle iş ve meslek danışmanlığı ile kariyer gelişimi seminerleri verilecek. Öğretmen ve velilere yapılacak bilgilendirme toplantıları ile de 9. sınıf öğrencilerine Mesleki Yönelim Bataryası uygulanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber