MEB'in öğretmen atama yazılımı hatalı çalışıyor

BÖTE mezunlarının mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına atanamaması gerekirken, MEB'in yazılımı bu kuralı içermediğinden hatalar yapılmaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Temmuz 2017 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'in öğretmen atama yazılımı hatalı çalışıyor

Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı kararı ve eki Çizelgenin 8. sırasında yer alan Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği alanına atanacak öğretmenlerin Mezun Olduğu Yükseköğretim Programı/Fakülteler belirlenmiştir.

Bu Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği alanına atanacak öğretmenlerin Mezun Olduğu Yükseköğretim Programı/Fakültelere baktığımızda;

Bazı bölümlerin karşısında; (**)işareti bulunanlar, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına atanamazlar.

Bu bölümler şunlardır.

"8. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (**)

9. Matematik-Bilgisayar Bölümü (*) (**)

10. İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri (*) (**)

11. Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü (*) (**)

12. Bilgi Teknolojileri (*) (**)"

Kamuoyu bu bölümlere kısaca "BÖTE" demektedir. Yani Üniversitelerin Eğitim Fakültesine bağlı, dört yıllık lisans eğitimi veren Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümlerinin kısa adı BÖTE'dir.

Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusunun "4. Öğretmenliğe Atamaya Kaynak Programlar" başlıklı 4. bölümü 4-1 maddesinde; "4.1. Yükseköğretim kurumlarından mezun olanların hangi alan öğretmenliğine atanabilecekleri, Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı kararı ve eki Çizelgeyle belirlenmiştir. Başvuru yapacak adaylar, http://ttkb.meb.gov.tr internet adresinden öğrenimlerine göre hangi alana atanabileceklerini görebilecektir. " açıklaması bulunmaktadır.

Bu açıklamalara istinaden yapılan başvurular üzerine Sözleşmeli öğretmen atamaları 19/07/2017 tarihte sonuçlandırılmıştır. Sözleşmeli öğretmen atamalarında (**) işareti bulunan bölümlerden mezun olanların Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına atandıklarına dair sitemize şikayetler iletilmiştir.

Örneğin; BÖTE mezunu bir öğretmen adayımız facebook'ta yaptığı paylaşımda, tercih dışı, Ağrı'da bir meslek lisesine atanmıştır.

Bu atamaların MEB atama modülündeki bilgisayar yazılımından kaynaklandığı aşikardır. Atama yazılımı bu durumda Alan ve Tercih kontrolü yapmadığından öğretmenleri sadece tercih ve puan üstünlüğüne göre atamaktadır. Örneğini verdiğimiz durumda bilgisayar yazılımının Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı kararı ve eki Çizelgenin 8. sırasında yer alan Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği alanına atanacak öğretmenlerin Mezun Olduğu Yükseköğretim Programı/Fakültelerin karşısında; (**) işareti bulunan öğretmenlerin Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarını tercih etmesini engellemesi gerekmekte yada örneğimizde olduğu gibi tercih dışı Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına atanmasının önüne geçmesi gerekmektedir.

MEB'in yaşanan soruu gidermek için tedbir alması gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber