Erdoğan: Müslümanlar Mescid-i Aksa'ya her zaman girebilmeli

Mescid-i Aksa'da devam eden gerilim ile ilgili Filistin devlet başkanı Mahmut Abbas'la telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoağn, akşam saatlerinde de İsrail Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'i aradı. Erdoğan, can kayıpları ile ilgili üzüntü duyduğunu belirtirken, Müslümanların Mescid-i Aksa'ya her zaman, hiçbir kısıtlama olmaksızın girebilmesi gerektiğinin altını çizdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2017 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik hak ihlalleriyle ilgili olarak önce Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile, ardından da İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile telefon görüşmesi yaptı

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; sabah saatlerinde Mahmud Abbas ile gerçekleşen görüşmede, başta Kudüs'te olmak üzere ihlallerin giderek yoğunlaşmasının kaygı verici olduğu vurgulandı.

KUDÜS'ÜN İSLAMİ KİMLİĞİ KORUNMALI

Mescid-i Aksa'ya girişe kısıtlamalar getirilmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in İslami karakterinin ve kutsiyetinin korunmasının tüm İslam dünyası için önem taşıdığına dikkati çekti.

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın görüşme vesilesiyle Filistin konusundaki duyarlılığından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini de ilettiği kaydedildi.

İSRAİL CUMHURBAŞKANI'YLA TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'te Mescid-i Aksa ekseninde yaşanan gerilimle ilgili olarak İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile telefonda görüştü. Erdoğan "Mescid-i Aksa'ya kısıtlama olmadan girilmeli. Girişteki metal dedektörler kaldırılmalı." dedi. İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin "Dini özgürlükler kısıtlanmayacak." şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin ile yaptığı telefon görüşmesinde, 14 Temmuz'da Harem-i Şerif'te vuku bulan ve can kayıplarının yaşandığı hadisenin kaygı verici olduğuna işaret ederek, olaydan ve can kayıplarından derin üzüntü duyduğunu belirtti. Erdoğan, din ve ibadet özgürlüğü çerçevesinde Müslümanların Mescid-i Aksa'ya hiçbir kısıtlama olmaksızın girebilmeleri gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber