İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İsrail, Cuma namazı sonrasında protesto edilecek

İsrail'in Mescid-i Aksa'yı kalıcı bir şekilde işgal etmeye hazırlanmasına İslam dünyasından tepkiler yükselmeye devam ediyor. Türkiye genelinde Cuma namazı çıkışında İsrail işgali protesto edilecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Temmuz 2017 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İsrail, Cuma namazı sonrasında protesto edilecek

İsrail'in işgal yönetiminin Mescid-i Aksa'daki son baskınları ve zulmü Türkiye genelinde Cuma namazı çıkışında protesto edilecek.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Anadolu'daki tüm illerdeki İnsani Yardım Dernekleri, hukuksuzca ibadete kapatılan Mescid'i Aksa'ya özgürce girilerek tekrardan namaz kılınabilmesi ve Filistinlilere uygulanan abluka ve ambargonun kalkması için tüm Türkiye'de Cuma namazının ardından meydanlara iniyor.

Cuma namazının ardından İstanbul'da Beyazıt Meydanı'nda düzenlenecek ve İHH genel merkezinin de destek vereceği 'Kızgınlık Cuması' protesto gösterisinden sonra açıklamalar yapılacak.

Protesto gösterilerine katılım çağrısı yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in Kudüs'ü tamamen işgal etmek için yavaş yavaş nabız yokladığını, sessiz kalınması halinde emellerini gerçekleştireceğini söyledi.

3 Filistinli öldürülmüştü

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı. Olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif'in iki kapısını pazar günü açmış ve kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti.

Ankara'da ise protestoların merkezi Hacı Bayram Camii olacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber