KOSGEB'den sel mağdurlarına destek

KOSGEB Başkanı Uzkurt: Acil Destek Kredisi Faiz Desteği Programı kapsamında, Trabzon'un Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerindeki sel felaketinden etkilenen KOBİ'lere, uygun koşullarda 50 bin lira üst limitli finansal destek sağlanacak ve kredi faizi KOSGEB tarafından karşılanacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2017 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KOSGEB'den sel mağdurlarına destek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Trabzon'un Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerinde sel felaketinden etkilenen KOBİ'lere, "Acil Destek Kredisi Faiz Desteği Programı" kapsamında uygun koşullarda 50 bin lira üst limitli finansal destek sağlanacağını ve kredi faizinin KOSGEB tarafından karşılanacağını bildirdi.

Uzkurt, AA muhabirine, KOSGEB'in "Acil Destek Kredisi Faiz Desteği Programı"na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sel, su baskını, zelzele, büyük kuraklık, anormal şiddette fırtına, genel grev, yangın, halk hareketleri ve terör gibi doğal afetlerden zarar gören KOBİ'ler için "Acil Destek Kredisi" programını geliştirdiklerini belirten Uzkurt, söz konusu nedenlerle mağdur olan işletmelere geçen yıl kredi faiz desteği vermeye başladıklarını söyledi.

Uzkurt, doğal afete maruz kalan KOBİ'lerin yaralarını sarmaya çalıştıklarına işaret ederek, "Acil Destek Kredisi'den şu ana kadar 591 işletme faydalandı, 57,5 milyon lira kredi hacmine ulaşıldı ve 14,5 milyon lira faiz tutarı KOSGEB tarafından karşılandı." dedi.

Daha önce Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciası ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki terör mağduru KOBİ'lerin Acil Destek Kredisi'nden yararlandığını anımsan Uzkurt, "Şimdi de Trabzon'un Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerinde sel felaketinden etkilenen ve bu durumu kaymakamlık tarafından belgelendirilen KOBİ'lere, uygun koşullarda finansal destek sağlanacak. İşletmenin, kredi programı kapsamında bankaya yaptığı başvurunun kabul edilmesi ve kredi kullandırılması durumunda faiz KOSGEB tarafından karşılanacak." diye konuştu.

- "Kredi üst limiti 50 bin lira"

Uzkurt, KOBİ'lerin Acil Destek Kredisi Programı kapsamında bankadan kullanabileceği kredi üst limitinin 50 bin lira olduğunu söyledi.

İşletmelerin söz konusu destek paketinden yararlanabilmek için Fibabanka AŞ, Halk Bankası AŞ, İş Bankası AŞ, Türk Ekonomi Bankası AŞ, Vakıflar Bankası AŞ, Yapı ve Kredi Bankası AŞ ve Ziraat Bankası AŞ'ye başvurabileceği belirten Uzkurt, kredi anaparasının ilk 12 ayının ödemesiz olacağını, geri kalanının ise 3'er aylık eşit taksitler halinde, toplam 36 ayda işletme tarafından bankaya geri ödeneceğini bildirdi.

Uzkurt, Acil Destek Kredisi kapsamında teminat sorunu yaşayan KOBİ'lerin Kredi Garanti Fonu AŞ'ye de başvurabileceğine değinerek, şunları kaydetti:

"Fiilen faaliyet göstermeyen, KOSGEB'e kayıtlı olmayan ve güncel KOBİ beyannamesi bulunmayan, 2016 ve bu yıl Acil Destek Kredisi faiz desteğinden faydalanan, Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen desteklenebilecek sektörlerde faaliyet göstermeyen ve desteklerden yasaklanan işletmeler söz konusu programdan yararlanamayacak. Acil Destek Kredisi desteğine başvurmak isteyen KOBİ'lerimiz, programa ilişkin ayrıntılı bilgileri Beşikdüzü ve Vakfıkebir kaymakamlıkları ile KOSGEB müdürlüklerimizden alabilirler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber