İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Tandır evi kıyafet üretim atölyesi oldu

Yüksekova ilçesinde yaşayan Zeliha ve Ercan Cankurtaran çifti, tandır evinde kurduğu atölyede kıyafet üretiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2017 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tandır evi kıyafet üretim atölyesi oldu

İlçeye 20 kilometre mesafedeki Köprücük köyünde yaşayan çift, kurdukları kıyafet atölyesiyle çevresinde taktirle karşılanıyor.

20 yıl önce işsizlik nedeniyle ailesiyle Edirne'ye göç eden Ercan Cankurtaran (39), burada bir süre tekstil fabrikasında çalıştı. Çalıştığı işte ustalaşan ve burada tanıştığı Sivaslı bir ailenin kızıyla evlenen Cankurtaran, Edirne Kaymakamlığından aldığı destekle yaşadığı Köprücük köyünde atölye kurmaya karar verdi.

Köydeki tandır evini 6 yıl önce kiralayarak atölyeye çeviren Cankurtaran, Halk Eğitim Merkezinin de desteğiyle, eşi Zeliha ile tek makineyle başladıkları işi kısa sürede büyüterek, 19 makineye çıkarttı.

Cankurtaran çifti, eşofman, pantolon, etek, tişört gibi kıyafetler ürettiği atölyede hem kadınlara iş imkanı sağlıyor hem de birçok kadına meslek öğretiyor.

Ercan Cankurtaran, gazetecilere yaptığı açıklamada, 90'lı yıllarda İstanbul'a gittiğini ve burada tekstil fabrikalarında çalışmaya başladığını söyledi.

2012'de ilçeye dönerek tekstil atölyesi kurduklarını aktaran Cankurtaran, "Atölyemizi büyütmek istiyoruz. Biz bu işe zaten bir makineyle başlamıştık. Başarımız budur. Şuan 20 makine kurmuşuz. 20 insanı çalıştırıyoruz. Eğitim verip, iş öğretiyoruz. Esnafımız gelip buradan ürün alsın. Bizi desteklesin. Pazarlama sıkıntım olmazsa burada yüz kişiyi de çalıştırırım." dedi.

Ekipman konusunda da sıkıntısının olmadığını kaydeden Cankurtaran, şöyle devam etti:

"En büyük sıkıntım ürünlerimi pazarlamaktır. Eşimle birlikte bayağı ustalaştık bu işte. Doğudaki bütün iş adamlarımızdan destek bekliyoruz. Gelip görsünler. Onların istekleri neyse ona göre kıyafet üretebiliriz. Fiyatlarımız da gayet uygun. İstanbul'daki fiyattan daha ucuza da verebilirim. Biz tandır evini tekstil atölyesine çevirdik. Allaha şükür.

Zeliha Cankurtaran ise çocukluğundan beri bu işle uğraştığını belirterek, ilçeye faydalı olmak için köye atölye kurduklarını ve tekstil işiyle uğraşan iş adamlarından kendilerinden toptan iş almasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber