İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Tek ebeveynli ailelere yönelik eğitim semineri düzenledi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, "Can Kardeş Aile Projesi" kapsamında, tek ebeveynli aileleri eğitim seminerinde bir araya getirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2017 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tek ebeveynli ailelere yönelik eğitim semineri düzenledi

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece Kaymakamlığı, Küçükçekmece Belediyesi ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi iş birliğiyle tek ebeveynli ailelerin çocuklarına destek olmayı amaçlayan "Can Kardeş Aile Projesi" kapsamında üniversitenin Halkalı'daki yerleşkesinde gerçekleştirilen seminerde, tek ebeveynli ailelere, çocuklarına karşı doğru davranışı sergilemeleri ve ortaya çıkan sorunların çözümü hakkında uzman psikologlarca bilgi verildi.

İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal, seminerde yaptığı konuşmada, valilik olarak temel görevlerinin öncelikle toplumun dezavantajlı gruplarına dokunmak olduğunu söyledi.

Önal, bu tür projelere olan desteklerinin artarak devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Nerede bir öksüz, yetim, engelli ya da buna benzer bir vatandaş bulursak, onların dezavantajlarını azaltmayı ya da hissettirmemeyi amaçlıyoruz. Özellikle 15 Temmuz'dan bu yana yeni yetim yavrularımız oldu. O nedenle yetimlik kendi başına, üzerinde durulması gereken çok önemli konulardan biri. İnşallah Sabahattin Zaim Üniversitesi ile bir değil en az 10 projeye daha imza atarız."

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut ise, projenin yaygınlaşması temennisinde bulunarak, "Biz kendimizi bu projeye önemli katkı sağlayacak bir üniversite olarak gördük. Yetimler bizim en kutsal emanetlerimiz. Yetim başı okşamanın ötesinde onlarla yol yürümek onlarla hayatı gerçek anlamda paylaşmalıyız." dedi.

Konuşmaların ardından, ailelere yönelik eğitim gerçekleştirildi. Bu sırada çocuklar da kendilerine ayrılan özel bölümde uzmanlar eşliğinde çeşitli etkinliklerle vakit geçirdi.

Vali Yardımcısı Önal ve Prof. Dr. Bulut da çocuklarla bir süre sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber