'15 Temmuz'un darbe teşebbüsü değil, işgal teşebbüsü olduğuna inanıyorum'

Kahraman: 15 Temmuz'un darbe teşebbüsü değil, işgal teşebbüsü olduğuna inanıyorum. Sadece Türkiye'yi değil bütün bölgeyi büyük tehlikeye atan, dipsiz kuyuya düşürecek olan eylemdi ama milli birlik şuur ve ruhu bunu engelledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2017 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'15 Temmuz'un darbe teşebbüsü değil, işgal teşebbüsü olduğuna inanıyorum'

- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, 15 Temmuz'un darbe teşebbüsünden öte işgal teşebbüsü olduğunu belirterek, "Sadece Türkiye'yi değil bütün bölgeyi büyük tehlikeye atan, dipsiz kuyuya düşürecek olan eylemdi ama milli birlik şuur ve ruhu bunu engelledi." dedi.

Ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Nevşehir'e gelen Kahraman, Valilik önünde protokol üyeleri tarafından karşıladı. Polis mangasını selamlayan Kahraman, makamında ziyaret ettiği Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'tan kentle ilgili bilgi aldı.

Ziyarette konuşan Kahraman, 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmaması gerektiğini belirterek, dost ülkelerin temsilcilerinin, girişimin hemen ardından Türkiye'yi ziyaret ettiğini, ziyareti daha geç yapan ülke temsilcilerinin aslında üzüntü içinde olduklarını dile getirdi.

Türkiye'nin hızla geliştiğini kaydeden Kahraman, bu durumu engellemek isteyenlerin 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunduğunu vurguladı.

Kahraman, "Türkiye'miz güzel, Türkiye'miz gelişiyor. O güzelliği maalesef bozmak isteyenler çıkıyor fakat milletteki milli birlik duygusu bunu püskürtüyor. 15 Temmuz'un darbe teşebbüsü değil, işgal teşebbüsü olduğuna inanıyorum. Sadece Türkiye'yi değil bütün bölgeyi büyük tehlikeye atan, dipsiz kuyuya düşürecek olan eylemdi ama milli birlik şuur ve ruhu bunu engelledi." diye konuştu.

Dünya ülkelerinin, Türkiye'nin gelişmesini istemediğini, 15 Temmuz darbe girişimini hazırlayanların bütün bölgeyi tehlikeye atmak için bunu planladığını aktaran Kahraman, şöyle devam etti:

"Dünya bizim gelişmemizi istemiyor. Bizim kültür coğrafyamızdan hemen geçmiş olsuna gelenler oldu ama senaryoda olan, senaryoyu hazırlayanlar bir ay sonra gelmeye başladılar. 'Geçmiş olsun, bir darbe atlattınız' diyorlar, gerisini söylemiyorlar. Vardır ya yazılarda üç nokta koyarlar, yani devamı var. Gerisi şu söylemedikleri. 'Darbe geçirdiniz atlattınız, üzgünüz'. Devamı, 'Bu kadar senedir 40 yıldır hazırlıklarımızı boşa çıkardınız, çok üzgünüz'. Cenabı Hakk kurtardı ülkemizi, erkene aldılar. Türkiye bir badireyi atlattı. Gelişmemizi dünya istemiyor. Batı aleminde bu başka türlü anlatılıyor, hatta anlatılmıyor."

Vali Aktaş, TBMM Başkanı Kahraman'a ziyaretin anısına yöreye özgü çanak Hitit amforası hediye etti, Kahraman da Aktaş'a üzerinde TBMM logosu bulunan tabak verdi.

Kahraman daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber