İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İlahiyat öğrencilerine formasyon kararında yeni düzenleme

Yükseköğretim Kurulu, İlahiyat/İslami İlimler/İslam ve Din Bilimleri Fakültelerinde formasyon derslerinin halen eğitime devam eden tüm öğrencilere verilebileceğini duyurdu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Temmuz 2017 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
İlahiyat öğrencilerine formasyon kararında yeni düzenleme

Hatırlanacağı üzere, 07 Temmuz 2017 tarihli haberimizde, Yükseköğretim Kurulu, İlahiyat/İslami İlimler/İslam ve Din Bilimleri Fakültelerinde pedagojik formasyon derslerinin tekrardan lisans eğitimi içerinde verilmesine karar verdiğini sizlerle paylaşmıştık.

Ayrıca, söz konusu kararda halen adı geçen fakültelerde eğitimlerine devam eden hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri için de formasyon derslerinin lisans eğitimi içerisinde verilebileceği ifade edildi.

Aradan geçen kısa sürede ilgili fakültelerden ve öğrencilerden gelen yoğun talep üzerine, koşulları uygun olan fakültelerde halen lisans eğitimine devam eden 2. 3. ve 4. sınıf öğrencileri için de lisans programı içine dahil edilerek ve/veya (öğretmenlik uygulaması dersleri hariç) bazı derslerin yaz döneminde verilmek üzere düzenlenebilmesi Yükseköğretim Kurulu tarafından uygun görülerek üniversitelere resmi yazı gönderilmiştir.

İŞTE YÖK YAZISI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber