İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

FETÖ'nün İstanbul'daki 'mahrem imamları' davasında ara karar

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "mahrem" nitelikli sözde emniyet teşkilatı yapılanmasında yönetici oldukları iddiasıyla aralarında meslekten ihraç edilen kamu görevlilerinin de bulunduğu 181'i tutuklu 198 sanığın yargılandığı davada, 5 sanığın tahliyesine karar verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2017 22:55, Son Güncelleme : 28 Ocak 2021 15:50
FETÖ'nün İstanbul'daki 'mahrem imamları' davasında ara karar

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada yapılan duruşmada, sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin talepleri alındı.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, itiraflarda bulunan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen tutuklu sanık Mustafa Deniz ile Ahmet B., Gökhan B. ve Mehmet Ö.'in tahliyesine karar verdi.

Tahliye edilen sanıklar hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını kararlaştıran mahkeme, bu kişiler hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak, her hafta en yakın polis merkezine giderek imza vermelerini zorunlu kıldı.

Mahkeme, diğer tutuklu sanıkların ise mevcut delil durumu, kaçma şüphelerinin bulunması ve bu aşamada adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağını göz önüne alarak, tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Mahkeme, ayrıca her bir sanığın dosyasının ayrılarak, davaların Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülmesini kararlaştırdı.

Davada, her bir sanık için ayrı bir duruşma tarihi verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber