İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

RTÜK personeli görevde yükselme yönetmeliğinde değişiklik

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Temmuz 2017 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
RTÜK personeli görevde yükselme yönetmeliğinde değişiklik

22 Temmuz 2017 CUMARTESİ

Resmi Gazete

Sayı : 30131

YÖNETMELİK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan:

RADYO VE TELEVİZYON ÜST KURULU PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME

VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 20/3/2015 tarihli ve 29301 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (j) bendine "yazılı" ibaresinden sonra gelmek üzere "ve sözlü" ibaresi eklenmiştir.

"f) Görevde yükselme sınavı: Bu Yönetmelik hükümlerine göre görevde yükselme suretiyle atanacakların belirlenmesi amacıyla yapılan yazılı ve sözlü sınavı,"

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendine "programcı" unvanından sonra gelmek üzere "tekniker," unvanı eklenmiştir.

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin iki numaralı alt bendine "sayman", (c) bendinin iki numaralı alt bendine ise "şef " unvanından sonra gelmek üzere "tekniker" unvanı eklenmiştir.

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (ç) bendi eklenmiş ve diğer bentler buna göre teselsül ettirilmiştir.

"ç) Tekniker kadrosuna atanabilmek için;

1) İki yıl süreli mesleki veya teknik yükseköğretim mezunu olmak,"

MADDE 5 - Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(2) Yazılı sınav, yüz tam puan üzerinden değerlendirilir ve en az altmış puan alanlar başarılı sayılır. Yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere puan üstünlüğüne göre oluşturulacak sınav sonuç listesi Üst Kurulun resmi internet sitesinde veya intranet sayfasında ve ilan panolarında ilan edilir."

MADDE 6 - Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(1) Görevde Yükselme veya Unvan Değişikliği yazılı sınavında en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının beş katına kadar aday puan üstünlüğüne göre yazılı sınav sonuçlarının kesinleşmesinden itibaren 20 iş günü içerisinde sözlü sınava alınır. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adayların tamamı sözlü sınava alınır."

MADDE 7 - Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Unvan değişikliği sınavının yazılı kısmı, bu Yönetmeliğin sınavlara ilişkin hükümlerine göre yaptırılır."

MADDE 8 - Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi ve ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle tespit edilir."

"(2) Sınav sonuçları, Üst Kurul Başkanının onayını müteakiben sınavların yapıldığı tarihten itibaren en geç otuz gün içinde Üst Kurulun resmi internet sitesinden duyurulur."

MADDE 9 - Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"(4) Görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavında başarılı olmalarına rağmen, ilan edilen kadro sayısı nedeniyle ataması yapılamayacak personelden en fazla asıl aday sayısı kadar personel, ihtiyaç duyulması halinde başarı sıralaması listesinde yedek olarak belirlenebilir."

MADDE 10 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 11 - Bu Yönetmelik hükümlerini Üst Kurul yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber