Mühendis alımında, KPSS'ye ek olarak, ikinci sınava yeniden iptal kararı

Danıştay 12. Dairesi, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Orman Genel müdürlüğüne personel alımında, KPSS'ya ilave olarak yazılı sınav yapılmasını öngören, yönetmelik hükmünün yürürlüğünün durdurulmasına karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Temmuz 2017 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mühendis alımında, KPSS'ye ek olarak, ikinci sınava yeniden iptal kararı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü mühendis kadrolarına, "yazılı ve/veya sözlü" şeklinde, KPSS'ye ilave olarak 2. bir sınav yapılması için ilk düzenleme 2014 yılında yapılmıştı.

Danıştay söz konusu hükmün yürürlüğünü 2015 yılında durdurdu. Ancak bu kez idare, KPSS'ye ilave olarak "yazılı ve/veya uygulamalı " şeklinde 2. bir düzenleme yaptı.

Danıştay, Türk Tarım Orman Sen'in açtığı davada, bu yeni düzenlemede yer alan "yazılı" ibaresinin de yürürlüğünü durdurmuştur. Ancak ibarede geçen "uygulamalı" ibaresi iptal edilmemiştir.

Danıştay, yeni kararında bir kez daha KPSS'ye ek olarak 2. bir sınav yapılmasının, merkezi sınavın nesnel sonuçlarını geçersiz kılacağını belirtmiş ve mezun olmakla mühendis hak ve yetkisine sahip olunduğunu, ek bir sınav yapılarak tekrardan mühendis olabilmenin ölçülmesinin mümkün olmadığını vurgulamıştır.

İŞTE YÜRÜRLÜĞÜ DURDURULAN DÜZENLEME

Ek Madde 8 - (Değişik madde: 06.06.2016 - 2016/8942 s.Yön./1. md.)
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü mühendis kadrolarına, KPSS (B) grubu puan sırası dikkate alınarak, açıktan atama yapılacak kadro sayısının üç katına kadar belirlenecek adaylar arasından, yapılacak yazılı ve/veya uygulamalı sınavdaki başarı sırasına göre ilgili Genel Müdürlüklerce atama yapılır.

İŞTE YÜRÜRLÜĞÜ DURDURMA KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber