PTT İHS Personeline ve KİT Genel Müdürlerine Süper Zam!

Yapılan yeni düzenlemeyle, yönetim kurulu başkanlarına iki kata kadar yönetim kurulu üyelik ücreti ödenmesinin önü açıldı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Temmuz 2017 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PTT İHS Personeline ve KİT Genel Müdürlerine Süper Zam!

Bazı ücretlerin yeniden düzenlenmesine dair 18/07/2017 tarihli ve 2015/T-7 sayılı Yüksek Planlama Kurulu Kararı, 21/07/2017 tarih ve 30130 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Söz konusu Karar ile KİT'lerde istihdam edilen kapsam dışı personel ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT), Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. ve İller Bankası A.Ş. (İLBANK) de istihdam edilen sözleşmeli personelin ücret tavanları belirlendi.

Bunun yanı sıra KİT yönetim kurulu üyelerine ödenecek ücret de düzenlemede yer aldı.

KİT Genel Müdürlerine Çift Ücret!

KİT Yönetim Kurulu üyeleri 12 aylık ücret ve 2 adet aynı tutarda ikramiye almaktadır. Ancak bu düzenleme ile "yönetim kurulu üyelerine net 2.729-TL'yi, yönetim kurulu başkanına bu ücretin iki katını, denetim kurulu üyelerine ise yönetim kurulu üyeleri için belirlenen ücretin 3/4'ünü aşmayacak şekilde Genel Kurul tarafından belirlenen miktarda aylık ücret verilir." denilmek suretiyle yönetim kurulu başkanlarına iki kata kadar yönetim kurulu üyelik ücreti ödenmesinin önü açıldı.

DPB'nin sitesinden yaptığı açıklamada ise şu bilgilere yer verilmiştir:

Yönetim Kurulu üyeleri için belirlenen aylık ücretin dönemler itibariyle kamu görevlilerinin mali haklarında uygulanan artış oranı kadar güncellenmiş hali aşağıdadır.

Yönetim Kurulu Ücreti

2016/2

2017/1

2017/2

2.866,00 TL

2.952,00 TL

3.156,00 TL

Bilindiği gibi 233 sayılı KHK gereği genel müdürler aynı zamanda yönetim kurulunun başkanı olarak görev yapmaktadır.

Bu konuda önemli bir diğer detay ise kararın 2016 yılından itibaren uygulanacak olmasıdır. Yani bu durumda genel müdürlere geçmişe dönük olarak ciddi bir ödeme yapılması beklenebilir. Çünkü normal şartlarda her yönetim kurulu üyesiyle aynı miktarda ücret almaktalarken yapılan düzenleme ile bu iki katına çıkartılmış ve düzenleme 2016 yılından itibaren yürürlüğe konulmuştur.

PTT İHS Personeline Ekstra Zam!

YPK Kararı ile PTT en yüksek ücret tavanı olan TPAO ve BOTAŞ seviyesine yükseltilmiştir. Buna göre personel ücreti 2016 yılı için 10.524-TL'den yüksek olarak belirlenemeyecektir. Bu miktar memur zamları oranında artırılmak suretiyle 2017 yılında da uygulanacaktır.

Kararda "1 inci maddenin ikinci fıkrasının (b) bendi kapsamındaki PTT A.Ş.'nin personelinin ücretlerinin, belirlenen tavanı geçmemek kaydıyla artırılmasına Kuruluş Yönetim Kurulu yetkilidir. Ancak, bu şekilde yapılacak artış oranı 1 inci maddenin birinci fıkrasındaki artış sonrası oluşacak ücretin %23,8'ini aşamaz." denilmektedir.

Buna göre PTT İHS Personeline memur zamları uygulandıktan sonra yukarıda belirttiğimiz tavanı geçmemek üzere %23.8 oranını geçmemek kaydıyla zam yapılması yönetim kurulunun takdirine bırakılmıştır.

Üst yönetim haricinde kalan personel için ücret tavanının yapılacak zam açısından bir sınır teşkil etmeyeceğini değerlendirmekteyiz. Zira PTT İHS Personel ücretleri bu tavanın hayli altında yer almaktadır. Bu durumda PTT Yönetim Kurulu memur zamlarına ilave olarak %23.8 zam yapma yetkisine sahiptir.

Başar Gültepe- memurlar.net

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber