POMEM'de başvuru sayısı nasıl artırılır?

POMEM'de katılımcı sayısını artırmak için önlisans mezunlarına da başvuru hakkı tanınabilir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Temmuz 2017 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
POMEM'de başvuru sayısı nasıl artırılır?

Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) alımları bilindiği üzere 4 yıllık üniversite mezunları arasından yapılmaktadır. Son dönemlerde yeterli başvuruların sağlanamaması sebebiyle çözüm aranmaya başlandı.

20. dönem POMEM alım süreci devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, başvuruların yeterli sayıda olmadığını belirtmiş ve gerekli adımların atılacağını dile getirilmişti. Buna istinaden başvuru süreci bir süre daha devam ettirildi ve başvuru sayısının yeterli sayıya ulaşması için artı zaman tanınmasına rağmen istenen beklenti oluşmadı.

Benzer durum önceki Pomem Özel Harekat alımlarında da oluşmuş, KPSS şartı kaldırılmış, lise ve ön lisans mezunlarının da özel harekat alımlarına başvuruları sağlanmıştı.

20. dönem POMEM için 10 bin kişi alınacağı duyurulmuştu. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte 7.427 erkek aday ve 1000 kadın aday çeşitli illerdeki Polis Meslek Eğitim Merkezlerine yerleştirildi ve intibak süreci sona erdi.

Bakan Soylu'nun yaptığı açıklamaya göre ön lisans mezunlarının POMEM ile polis olma isteği konusu hakkında ilerleyen zamanlarda alımlarda gerekli düzenlemeler yapılabileceğini dile getirmişti. Bu durumun tekrar yaşanmaması için mezuniyet şartı, yaş şartı ve KPSS şartı konularında yeni bir düzenlemeye gidilebilir. Bu şekilde yapılacak olan düzenlemeler POMEM için lisans ve önlisans mezunu alımı yapılırken, PMYO için başvurular sadece lise mezunları arasından yapılabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber