FETÖ kumpasından Kültür A.Ş.'nin başına...

Anadolu Ajansı'ndaki İdari İşler Koordinatörlüğü görevinden İBB'ye bağlı Kültür A.Ş'nin genel müdürlüğüne atanan Rıdvan Duran, 2008'de FETÖ'nün kumpasıyla 18 ay cezaevinde yattı. Duran'ın Kültür A.Ş.'de FETÖ temizliği başlatması bekleniyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Temmuz 2017 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ kumpasından Kültür A.Ş.'nin başına...

İstanbulBüyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Kültür AŞ'nin genel müdürlüğüne atanan Rıdvan Duran, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 2008'de kurduğu kumpasla tam 19 ay cezaevinde kalmıştı. Anadolu Ajansı İdari İşler Koordinatörü Rıdvan Duran, İBB iştirak şirketlerinden Kültür A.Ş.'nin Genel Müdürlüğü'ne atandı. Dokuz yıl önce Adapazarı Şeker Fabrikası'nı kumpasla ele geçirmeye çalışan FETÖ'cü hakim, savcı ve polislerin başlattığı operasyonla 51 kişiyle birlikte dönemin Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Rıdvan Duran da gözaltına alınmıştı.

KUMPAS 9 YIL SONRA ANLAŞILDI

FETÖ'nün finans kuruluşu Bank Asya, alacaklarına karşılık fabrikaya el koydu ve kısa süre sonra yüksek karla satarak örgüte finansman sağladı. Operasyon sürecinde gözaltıları yapan polis ve dosyayı hazırlayan savcı tarafından tapelerde oynama ve delillerde karartma yapıldığı da 8,5 yıl süren davanın beraatle sonuçlanmasıyla ortaya çıktı. Kumpası kuranların büyük bölümü ise şimdi FETÖ'den cezaevinde.

FETÖ BAĞI MÜDÜRÜ KOLTUKTAN ETTİ

Önceki gün İBB iştiraklerinden Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük'ün, 15 Temmuz'da Ömer Halisdemir tarafından öldürülen darbeci general Semih Terzi'nin baldızı Ayşegül A.'yı özel kalemi olarak çalıştırdığı ve 75 bin TL tazminat ödediği ortaya çıktı. SABAH'ın da okurlarına duyurduğu, İnternethaber yazarı Süleyman Özışık'ın gündeme getirdiği skandalın ardından, genel müdür Nevzat Kütük görevinden alındı. İBB iştiraklerinden Kültür A.Ş Genel Müdürlüğü'ne FETÖ mağduru Duran'ın atanması, önümüzdeki günlerde hala FETÖ'ye yakın çok sayıda kişinin çalıştığı İBB ve iştiraki şirketlerde büyük bir temizliğin başlayacağının ilk işareti olarak yorumlandı.

ERHAN ÖZTÜRK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber