'Vatana göz dikeni ez oğul'

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda, gönüllü subay ve astsubaylara yönelik geçen Şubat'ta başlatılan Komando İhtisas Kursu'nun 5'inci aşaması, başarıyla tamamlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Temmuz 2017 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Vatana göz dikeni ez oğul'

Bu aşamadaki 'Meskun Mahallerde Teröristle Mücadele Harekatı' eğitiminde, komando subay ve astsubaylar, Doğu ve Güneydoğu'daki birçok ilçede teröre karşı düzenlenen 'hendek barikat' operasyonlardaki gibi, kent merkezlerinde evlerin içine gizlenen temsili teröristleri etkisiz hale getirmeye yönelik eğitim gördü.

Dünyanın en zorlu askeri eğitim merkezleri arasında gösterilen Ispartanın Eğirdir İlçesinde 1926'da kurulan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığının şubat ayında başlatılan gönüllü astsubay ve subaylara yönelik Komando İhtisas Kursunun 5'inci aşaması, 'Meskun Mahallerde Teröristle Mücadele Harekatı Tatbikatı' başarıyla tamamlandı.

Tatbikatta barakalar ve binalar şeklinde oluşturulan alana, komandolar Sikorsky tipi helikopterle iniş gerçekleştirdi.

1 kadın astsubay

Çabuk iniş taktiğiyle hava harekatı icra eden komandolar, Kirpi ve Kobra tipi araçlarla, Vatanına Göz Dikeni Ez Oğul, Ölürüm Türkiyem gibi şarkılar eşliğinde operasyon gerçekleştirdi. Eğitime Türkiye'den 24, Azerbaycan'dan 14 ve KKTC'den 4 olmak üzere toplam 42 astsubay ve subay katıldı. 140 gönüllünün katıldığı ve 5. safhaya 42 subay ve astsubayın gelebildiği 6 aşamadan oluşan kursta 1 kadın astsubay da bulunuyor.

MEHMET ÇINAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber