ODTÜ Gençlik Parkı'nda ders zili çaldı

MURATPAŞA Belediyesi'nin ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği ve Adalya Vakfı işbirliğiyle hayata geçirdiği ODTÜ Gençlik Parkı'nda ders zili çaldı. Muratpaşa'nın farklı liselerinden 200 öğrenci, Gençlik Merkezi'nde 96 saat sürecek İngilizce derslerine başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2017 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ODTÜ Gençlik Parkı'nda ders zili çaldı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök'le açılışını gerçekleştirdiği ODTÜ Gençlik Parkı'nda dersler başladı. Hafta sonu ve cuma günleri hariç saat 09.30'da zilin çaldığı ODTÜ Gençlik Parkı'nda dersler yine ODTÜ mezunu öğretmenler tarafından veriliyor. ODTÜ Gençlik Parkı'nda ilk olarak 96 saat sürecek İngilizce programı uygulanıyor.

DAHA İYİ BİR EĞİTİM

ODTÜ Gençlik Parkı'nın ilk öğrencilerinden Güzeloluk Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Beyza Gök, parktan rehberlik öğretmenlerinin dağıttığı broşür sayesinde haberdar olduğunu söyledi. ODTÜ Gençlik Parkı'na kabul edilmek için form doldurulduğunu sonra seçmelere davet aldığını aktaran Gök, "Bir kere sınıf mevcudu okula oranla çok daha düşük. Bu da öğretmenlerin daha çok ilgilenmesi demek. Ayrıca burada hem çok eğleniyoruz hem de öğreniyoruz" diye konuştu.

BAMBAŞKA BİR ATMOSFER

Saime Salih Konca Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Tuana Akarçay da okulda rehber öğretmeni aracılığıyla Gençlik Parkı'na başvurup kabul edildiğini söyledi. Buranın ilk öğrencisi olmanın ayrıca bir sorumluluk anlamına geldiğini dile getiren Akarçay, "İyi bir dil eğitimi almayı düşünüyordum ama burada bir dil eğitimini de aşan bambaşka bir atmosferi var. Öğretmenlerimizin ODTÜ'lü olması da ayrıca bir avantaj" diye konuştu.

'SÜPER BİR YER'

Borsa Ticaret Anadolu Meslek Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Ali Sevim ise başvuru formunda "Özgüven nedir?" sorusuna verdiği cevap sayesinde ODTÜ Gençlik Parkı'na kabul edildiğini söyledi. Cevabını "Kopyaya girer" diye paylaşmak istemeyen Sevim, "Burası süper bir yer, vaktimiz çok iyi değerlendiriliyor, çok iyi geçiyor" dedi.

ODTÜ GENÇLİK PARKI NEDİR?

Gençlerin eğlenerek, öğrenerek ve paylaşarak hayata tutunmalarını hedefleyen ODTÜ Gençlik Parkı'na Muratpaşa'da lise çağındaki gençler kabul ediliyor. Gençlerle uzun dönemli bir işbirliği sonucunda onları Türkiye'ye katkı sağlayacak hale getirmeyi amaçlan Parka ilk olarak 200 öğrenci kabul edildi. Eylül ayında okulların açılmasıyla birlikte parkın öğrenci sayısı 300'e çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber