Çavuşoğlu'nun yoğun Mescid-i Aksa diplomasisi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ürdünlü mevkidaşı Safadi ile telefonda tekrar Mescid-i Aksa konusunu ele aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2017 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çavuşoğlu'nun yoğun Mescid-i Aksa diplomasisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşları ve uluslararası kuruluş temsilcileri ile Mescid-i Aksa konusunu ele aldığı telefon diplomasisine devam ediyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu dün görüştüğü Ürdün Dışişleri Bakanı Eyman es-Safadi ile tekrar telefonda görüştü.

Çavuşoğlu ile Safadi görüşmede, Mescid-i Aksa meselesini ele aldı.

Mescid-i Aksa ile ilgili yoğun telefon diplomasisi yürüten Çavuşoğlu, bu çerçevede dün Ürdünlü mevkidaşının yanı sıra Pakistan Dışişleri Bakanı Sertaç Aziz, Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ve İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Dr. Yusuf el-Useymin ile görüşmüştü.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bugün sabah saatlerinde de Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile telefonda aynı konuyu ele almıştı.

İsrail polisi, 14 Temmuz'da Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüştü. Olayda yaralanan 2 İsrailli polis memurunun ise kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif'in iki kapısını pazar günü açmış ancak kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti.

İsrail'in metal arama cihazı uygulamasına tepki gösteren Filistinliler, bir haftadır vakit namazlarını Mescid-i Aksa çevresinde kılıyor. İsrail polisinin devamlı sert müdahalesine maruz kalan cemaat, her gün sayıları daha da artarak mescit etrafında bir araya geliyor.

Filistinlilerin gösterdiği direniş sonrası tedirgin olan İsrail ordusu ve istihbaratı, hükümete dedektörlerin kaldırılarak toplumsal gerilimin düşürülmesi tavsiyesinde bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber