İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Türkçe Yaz Okulu'nda 5 kıtadan 700 öğrenci buluşacak

Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe Yaz Okulu kapsamında 57 ülkeden Türkçe öğrenen yaklaşık 700 öğrenci Türkiye'ye gelecek. Öğrenciler, 22 ilde Türkçe eğitiminin yanında ebru, çömlek, yemek, bağlama ve halk oyunları gibi alanlarda kurslar alacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2017 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkçe Yaz Okulu'nda 5 kıtadan 700 öğrenci buluşacak

Meltem Bulur

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE), yurt dışındaki Türkçe kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler ile yurt dışındaki üniversitelerin Türkoloji bölümlerinde okuyan yabancı öğrenciler için düzenlediği "Türkçe Yaz Okulu" programı kapsamında 5 kıtadan 57 ülkeden yaklaşık 700 öğrenci Türkiye'ye gelecek.

YEE'nin, 24 Temmuz-20 Ağustos tarihlerinde bu yıl 8'incisini gerçekleştireceği program çerçevesinde öğrenciler, programda Erzurum, Rize, Balıkesir, Çanakkale, Sivas, İstanbul, Afyon, Isparta, Sakarya, Karabük, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Bolu, Ankara, Giresun, Samsun, Karaman, Konya, Aydın, İzmir ve Nevşehir'de Türkçe eğitimi alacak ve kültürel gezilere katılacak.

Öğrenciler, böylelikle Türk kültürünü daha yakından tanıma fırsatı bulacak.

Yabancı öğrenciler program kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde de ağırlanacak.

Öğrenciler kına gecesine katılacak

Öğrenciler Türkçe dersleri görmelerinin yanı sıra birçok tarihi, coğrafi ve kültürel mekanı ziyaret ederecek, düğün ve kına gecesi benzeri kültürel etkinliklerin yanı sıra ebru, çömlek, yemek, bağlama ve halk oyunları gibi kurslara katılacak.

Türkiye genelinde 22 ilde bulunan 23 üniversitenin ev sahipliğiyle gerçekleşecek Türkçe kurslarının ardından öğrenciler İstanbul'da bir araya gelecek.

Dostluk Tır'ı yol alacak

Program süresince Türkiye'nin bir ucundan diğerine yol kat edecek "Dostluk Tırı"nın güzergahını ise Türkçe Yaz Okulu programının gerçekleştirileceği şehirler oluşturacak.

Dostluk Tırı ziyaret ettiği şehirlerde çeşitli yarışmalara ve etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Tırda bulunan özel sahnede Türkiye'nin kültürü, tarihi, sanatı, Türkçe dilbilgisi ve bulundukları şehirle ilgili soruların yöneltildiği "Türkiye'yi Yaşıyorum" ve "Türkçe Yarışıyorum" isimli yarışmalar yapılacak.

"Farklı ülkelerden insanlar gönüllü elçiniz oluyor"

Konuya ilişkin AA muhabirine bilgi veren Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, dünya toplumlarının Türkiye'yi daha yakından ve doğru kaynaklardan tanımasını amaçladıklarını, Türkçe Yaz Okulu'nun da bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilen önemli programlardan biri olduğunu söyledi.

Farklı ülkelerden yaklaşık 700 üniversite öğrencisi ya da mezununu Türkiye'ye getireceklerini belirten Ateş, bu öğrencilerin yoğunlaştırılmış Türkçe kurslarına devam edeceğini ve aynı zamanda kültür gezileriyle 22 ilde ağırlanacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber