İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ordu'daki protokol kavgasının arka planı

Ordu'da yaşanan protokol kavgasının arka planında Ordu belediyedeki böcek araması bulunuyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Temmuz 2017 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'nun Aybastı İlçesi'ndeki Perşembe Yaylası Şenlikleri'nde, dün, protokol kavgası yaşanmıştı. Ordu Belediyesinin zabıtaları ile il emniyet müdürünün korumaları birbirine girmişti. Yaşanan olaylar sonrasında Bakan Numan Kurtulmuş alanı terk etmişti.

Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz, bugün yaptığı açıklamada, il emniyet müdürünün protokolde 41. sırada olmasına rağmen, 14 kişilik ön sırada oturmak istediğini, beş polisin sabah saatlerinde ön protokole bir sandalye daha getirdiklerini, bu sandalyenin kaldırıldığını ancak emniyet müdürünün, bir milletvekiline tahsis edilen protokoldeki sandalyeye oturunca uyarıldığını ve tartışmanın buradan çıktığını ifade etmişti.

Ordu'daki gerginliğin arka planı 15 Nisan 2017'deki bir olaya dayanıyor.

15 Nisan 2017'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ordu'daki mitingin ardından, belediye ziyaretini iptal ederek Valiliğe gitmişti. İddialara göre, Cumhurbaşkanlığı korumaları, ziyaret öncesinde belediyede yaptıkları aramalarda, 'böcek'ten şüphelenmişti.

Şüphe sonrasında Cumhurbaşkanının talimatı doğrultusunda belediyede böcek araması yapılması istenmişti. Tıklayınız.

Böcek araması görevi il emniyetine verilmiş ancak il emniyeti, Ankara'dan gelen 6 kişilik bir ekiple birlikte, tüm belediye binasını boşaltarak arama yapmıştı. Öyleki, o esnada binada bulunan milletvekilleri dahi bina dışına çıkarılmıştı. Gelen ekibin yaptığı araştırmada, Ordu Emniyet'inin dinleme cihazı diye bahsettiği cihaz TV kumanda aparatı çıkmıştı.

Yaşananlara belediye başkanı Enver Yılmaz tepki göstermişti. Arama olayıyla ilgili İl Emniyet Müdürü ile de görüştüklerini anlatan Başkan Yılmaz, "Emniyet Müdürü ile havalimanında görüştüm. Kendisine, kendi uslubumca 'bu işin sizin de içinde olduğunuz bir komplo' yapıldığını yüzüne bizzat söyledim" diye konuşmuştu.

Bu arada, olayla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı müfettiş görevlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber