Bakan Soylu, Alman mevkidaşı Maiziere ile görüştü

İçişleri Bakanı Soylu'nun Almanya İçişleri Bakanı Maiziere ile paptığı görüşmede, Türkiye'deki hiçbir Alman şirketine soruşturma açılmadığı belirtildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2017 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Soylu, Alman mevkidaşı Maiziere ile görüştü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ile yaptığı görüşmede Türkiye'deki hiçbir Alman şirketine soruşturma açılmadığını ifade etti.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Soylu, Maiziere ile bugün 40 dakikalık "yapıcı bir görüşme" gerçekleştirdi.

Görüşmenin bu hafta sonu Alman şirketleriyle ilgili soruşturmalar açıldığını ileri süren iddia ve açıklamalar üzerine gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da konuşmalarında ifade ettiği üzere, Türkiye'deki hiçbir Alman şirketine soruşturma açılmadığı ve böyle bir durumun söz konusu olmadığı İçişleri Bakanı Soylu tarafından Alman mevkidaşına iletildi. Soylu, Alman şirketlerin Türkiye'de yatırım yapmasından her zaman memnuniyet duyduklarını ifade etti. Fetullahçı Terör Örgütü ile iltisakı nedeniyle 140 Türk şirketiyle ilgili ülkemizde yürütülen soruşturma kapsamında, bu şirketlerin ihracat yaptığı tüm ülkelerden interpol üzerinden standart bilgi talebinde bulunulmuştur. Bu kapsamda interpol üzerinden diğer ülkeler gibi Almanya'ya da iletilen talepte bir iletişim problemi olduğu tespit edilmiştir. Tüm ülkeler arasında rutin olarak devam eden ve irtibat görevlileri ile interpol üzerinden yürüyen bir mekanizma işlemektedir. İletişimdeki bu problem, haftasonu aynı kaynaklar üzerinden açıklığa kavuşturulmuştur. İletişim problemini oluşturan bu konu interpol üzerinden de düzeltilmiştir.

Ayrıca Bakan Soylu, Maiziere ile bu konuyu birlikte değerlendirmiş ve kendi kamuoyları ile paylaşılması ve bundan sonrasında da iletişim içinde olma konusunda mutabık kalmışlardır."

Mümin Altaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber