Başkan Yılmaz'dan 'kavga' açıklaması

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: - "Arbede esnasında benimle emniyet müdürü arasındaki fiziki temas dışında ne polisten bana ne jandarmadan bana ne özel harekattan bana ne de bizim çocuklardan ve zabıtadan polislere, jandarmaya, özel harekata tek bir fiili temas olmuştur"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2017 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkan Yılmaz'dan 'kavga' açıklaması

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, dün festivalde protokolde yaşanan tartışmayla ilgili, "Arbede esnasında benimle emniyet müdürü arasındaki fiziki temas dışında ne polisten bana ne jandarmadan bana ne özel harekattan bana ne de bizim çocuklardan ve zabıtadan polislere, jandarmaya, özel harekata tek bir fiili temas olmuştur." dedi.

Yılmaz, dün "911. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali"nde protokol arasında yaşanan tartışmaya ilişkin Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

28 yıllık kamu görevlisi olduğunu ve bunun 23 yılının aktif siyasetle geçtiğini anlatan Yılmaz, dün yaşananların, emniyet mensupları ile bir siyasetçinin rekabeti ya da kapışması olarak adlandırılmasının kendilerini üzeceğini söyledi.

Sabah saatlerinde festival alanına gittiği sırada belediye genel sekreteri tarafından arandığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Genel Sekreterim, 'Başkanım önde 14 koltuk var. Bu 14 koltuğun protokol sıralamasına bakıldığında İl Emniyet Müdürümüze yer düşmüyor. Halbuki İl Emniyet Müdürümüz en önde oturma talebinde bulundu' dedi. Ben de dedim ki, 'Bunu kaymakam arkadaşlar ve Valilikle çözün. Bir de resmi protokol listesi neyse onu uygulayın.' Çünkü o gün orası kalabalık olacak. O kalabalıklığa göre CHP Genel Başkan Yardımcısı, CHP'nin Tokat, AK Parti'nin Urfa milletvekillerinin yanı sıra il milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi, Valilik derken ilk sıra zaten doğal olarak doluyor."

Yılmaz, protokol listesinde İl Emniyet Müdürünün 41. sırada bulunduğunu ancak kendisine Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un arkasında yer verilmesini ilettiğini bildirerek, resmi sırasının arkada olmasına rağmen isim yazılmak suretiyle Kurtulmuş'un arkasındaki koltuğa "İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanı" diye yer belirlendiğini aktardı.

Buna rağmen İl Emniyet Müdürünün oturacağı yere ilişkin öncesinde hazırlık yaptığını savunan Yılmaz, protokol mensuplarının gelmesiyle Emniyet Müdürünün, milletvekilinin yerine oturduğunu ileri sürdü.

"Ben kendisine, 'Sayın müdürüm burası milletvekillerimizin yeri, sizin yeriniz bakan beyin arkası' dedim." ifadesini kullanan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bana elinin tersiyle sinkaflı 'Git, kimsin lan' deyince orada arbede çıktı. Tamamen görüntülüdür, tamamen delillidir, tamamen şahitlidir. Arbede esnasında da benimle emniyet müdürü arasındaki fiziki temas dışında ne polisten bana ne jandarmadan bana ne özel harekattan bana ne de bizim çocuklardan ve zabıtadan polislere, jandarmaya, özel harekata tek bir fiili temas olmuştur. Polisimize, jandarmamıza, özel harekatımıza ve zabıtamıza teşekkür ediyorum."

Festival alanında yaşananlara ilişkin görselleri de sunan Yılmaz, başından bu yana kurgulanan sürecin alanda başlatıldığını öne sürdü.

Yılmaz, Emniyet Müdürünün olay sırasında ortalığı karıştırdığı, provokasyona uygun davrandığı ve herkesi birbirine düşürdüğü iddiasında bulunarak, yaşanılanlar sonrası Fatsa Devlet Hastanesine giden Emniyet Müdürü adına ısrarla istirahat raporu hazırlandığını ileri sürdü.

Verilen raporu doktorun daha sonra SGK üzerinden iptal ettiğini ve bunun üzerine Ordu Devlet Hastanesinden de alınmak istenen darp raporunun verilmediğini savunan Yılmaz, "Ankara inşallah gereğini yapacaktır. Dün sayın Başbakanımıza aradığında gerekli bilgiyi verdim, görüştük. Sayın Cumhurbaşkanımıza gerekli bilgiyi verdim. Bekleyeceğiz. Valiler kararnamesi, adli karar... Bunun hepsinin bir süreci var. Bireysel tavırların alınacağı bir yer değil, ülkenin sıkıntısı da ortada. Bireyselleştirmeden uzak konuşuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin, "İçişleri Bakanlığından soruşturma talebiniz oldu mu?" yönündeki soruya Yılmaz, "Hayır, benim olmadı. Benim konumum bunları istemeye müsait değil ama Başbakanımız bugün itibarıyla iki müfettişin Ordu'ya gönderildiğini söyledi." yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber