İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bingöl'de Zazaca ders kitabı hazırlanıyor

- İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bingöl Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan kitaplar, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca onaylanması halinde okullarda okutulmaya başlanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2017 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bingöl'de Zazaca ders kitabı hazırlanıyor

Bingöl Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Zazaca ders kitabı hazırlanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, yaptığı yazılı açıklamada, Zazaca ders kitabı için üniversiteden 4 öğretim görevlisi, kurumlarından 4 öğretmenin katılımıyla komisyon oluşturulduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okulların ikinci kademesinde seçmeli okutulan Zazaca 5, 6, 7 ve 8. sınıf dersleri için kitapların nisanda hazırlanmaya başladığını bildiren Engin, bu kapsamda 5. sınıf ders kitabının tamamlandığını kaydetti.

Engin, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına teslim edilen kitabın inceleme sürecinin devam ettiğini belirtti.

Onaylanması halinde baskısı yapılacak kitabın 2017-2018 eğitim öğretim döneminde okullara gönderileceğini ifade eden Engin, 6. sınıf ders kitabının hazırlanması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Bakanlıkla belirlenen ortak takvime göre, Zazaca ders kitaplarının 6. sınıf için ekim, 7. sınıf için gelecek yıl şubat, 8. sınıf için haziranda tamamlanarak kurula teslim edileceğini bildiren Engin, bunların da onaylanmasının ardından okullarda okutulmaya başlanacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber