İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kırklareli'de doktorlarında yargılandığı dava yarına ertelendi

Kırklareli'de FETÖ soruşturması kapsamında haklarında "Terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla dava açılan öğretmen, iş adamı, doktor, öğretim üyesi ve KHK ile kapatılan Zaman gazetesi yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 37 sanığın yargılanmasına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2017 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırklareli'de doktorlarında yargılandığı dava yarına ertelendi

Kırklareli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında "Terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla dava açılan öğretmen, iş adamı, doktor, öğretim üyesi ve KHK ile kapatılan Zaman gazetesi yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 37 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi salonunda oluşturulan 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, örgütün haberleşme programı ByLock kullandığı, KHK ile kapatılan Zaman gazetesi, sendika ve dernekler ile Bank Asya'da hesabının bulunduğu iddia edilen sanıklar hakim karşısına çıktı.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri, salon çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Tutuklu 6 sanık, duruşma salonuna ceza infaz kurumu aracıyla getirilirken, 2 sanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemi ile mahkemeye katıldı.

Sanık yakınları, duruşma salonunun önünde kurulan kontrol noktasında üst araması yapıldıktan sonra salona alındı.

Sanıkların kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame mahkeme başkanı tarafından okundu.

Duruşmanın ilk gününde 6 sanığın savunmaları tamamlanırken, duruşmaya yarın devam edilecek.

Sanıklar hakkında, "Silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber