'Bu hain yüzünden birçok masum insan hayatını kaybetti'

İl Müftülüğünce "15 Temmuz, din ve değerlerimiz" paneli gerçekleştirildi - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker'in babası Eker: - "Bu hain yüzünden de birçok masum insan hayatını kaybetti. Benim oğlum da hayatını kaybedenlerden birisiydi. Bu millet bu tarz hainlere asla geçit vermeyecektir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2017 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bu hain yüzünden birçok masum insan hayatını kaybetti'

Aydın'da, "15 Temmuz, din ve değerlerimiz" paneli gerçekleştirildi.

Aydın İl Müftülüğü Külliyesi konferans salonunda, İl Müftüsü Ömer Kocaoğul'un başkanlığını yaptığı panelde, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saffet Köse, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım ve FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker'in babası Nihat Eker konuşmacı olarak yer aldı.

Kocaoğul, paneldeki konuşmasında, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Allah'ın ayetlerini ve Hazreti Muhammed'in hadislerini, sahte gözyaşlarının arkasına sığınarak kendi gizli emelleri için kullandığını ifade etti.

İslam dininde hiç kimsenin kendisini dinin temsilcisi olarak görüp, mutlak itaat ve bağlılığa çağıramayacağını vurgulayan Kocaoğul, "Kulları kandırmak, onları felakete sürüklemek en büyük zulümdür. Kendisini 'kainatın din adamı' olarak tanıtan bu kişi bu milleti felakete sürüklemek istemiştir ama bu millet buna izin vermemiş, vermeyecektir de." diye konuştu.

- Şehit babası şiir okudu

Şehit babası Nihat Eker ise oğlunun vatan için şehit olduğunu belirterek, "FETÖ elebaşı Fetullah Gülen dini kullanarak birçok kişiyi kandırdı. Bu hain yüzünden de birçok masum insan hayatını kaybetti. Benim oğlum da hayatını kaybedenlerden birisiydi. Bu millet bu tarz hainlere asla geçit vermeyecektir." dedi.

Eker, Türk milletinin 15 Temmuz'da F-16'lara karşı gelip tankların altına yatıp FETÖ'nün Türkiye'yi işgal etmesine izin vermediğini belirterek, 15 Temmuz'da adeta bir destan yazdığını sözlerine ekledi.

15 Temmuz gazisi Hasan Akir ile birlikte yazdığı şiiri okuyan Eker, izleyicilerce ayakta alkışlandı.

İl Müftülüğünce düzenlenen panele, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ve AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber