11'i tutuklu, 99 sanığın yargılandığı dava ertelendi

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması ve çıkan olaylarda 39 kişinin yaralanmasıyla ilgili 11'i tutuklu, 4'ü firari 99 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması tamamlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2017 20:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
11'i tutuklu, 99 sanığın yargılandığı dava ertelendi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Taksim Meydanı'nda 39 kişinin yaralanmasına neden olan olaylara ilişkin 11'i tutuklu, 4'ü firari 99 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi.

İstanbul 26 Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada yapılan duruşmada, iddianamenin özetlenmesinin ardından sanık savunmalarına geçildi.

Sanık kürsüsüne ilk çıkan Erdoğan Çelik, darbe girişiminden daha önce haberdar olmadığını iddia etti.

Taksim'de canlı bomba saldırısına karşı koymak üzere görevlendirildiğini öne süren Çelik, "15 Temmuz sabahı Harp Akademilerinde her şey normaldi. Akademide yapıldığı iddia edilen darbe toplantısına katılmadım, o gün akademide böyle bir toplantı da yapılmamıştır. Albay Ahmet Zeki Gerehan, bize Genelkurmay'dan gelen emirle görevlendirildiğimizi, görev detayları da gideceğimiz birliklerde öğreneceğimizi söylemişti." diye konuştu.

Hasdal'daki 6. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı'na geldiğinde askerlerin silahlandırılıp hazır bekletildiğini söyleyen Çelik, Taksim'e gitme emrini ise Binbaşı Hamza Mermer'den aldığını ve emrin ise kanuna aykırı olmadığını savundu.

Çelik, Taksim Meydanı'nda 15 Temmuz gecesi görevli polis memurlarının bulunduğunu, fakat kendilerini uyarmadıklarını öne sürdü. Silah kullanmadığını da iddia eden Çelik, tahliye talebinde bulundu.

Duruşma, sanık savunmalarının tamamlanabilmesi için yarına ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber