İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Erdoğan: Başkan Görmez'in başka bir görev talebi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın başkan görevinin başındadır. Ama tabii kendisinin başka bir görevle devam gibi bir talebi vardı bu değerlendirilir. Ama sayın başkan şu anda görevinin başındadır. Ne istifa ne de görevinden alınma gibi bir durum yoktur" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Temmuz 2017 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkelerini kapsayan ziyaretlerini tamamlayarak saat 21.15'te özel uçak "TUR" ile yurda döndü. Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanında, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Valisi Ercan Topaca ve beraberindeki yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Ankara'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları şöyle:

- Katar meselesinin çözümü noktasında neler yapabileceğimizi, ülke olarak nasıl katkıda bulunabileceğimizi birlikte istişare ettik. Öncelikle şu hususun altını tekrar çizmekte fayda görüyorum; elbette yıkmak kolay, yıkılanı yeniden inşa etmek ise her zaman çok zordur. Devletler arası münasebetlerde bu daha fazla süre ve zahmet ister. Son ziyaretimiz ve temaslarımızın istikrar ve karşılıklı güven iklimini yeniden inşa yolunda önemli bir adım olduğuna inanıyorum."

- Kral Selman'a krizin çözümünde kendisinden yoğun beklentilerimiz olduğunu belirttim

- Kuveyt Emiri Şeyh Sabah ikili ve bölgesel konuları ele aldık. Krizdeki ara buluculuk çabalarını desteklediğimizi söyledik.

- Katar ziyaretimde Emir Şeyh Tamim'e soğukkanlı tavrından ötürü takdir ettiğimizi belirttik.

KATAR'DAKİ TÜRK ÜSSÜ

(Katar'daki Türk Üssü) "Üs konusu, gerek Suudi Arabistan gerekse Kuveyt'te gündeme gelmedi. Katar'da gündeme gelmesi tabii idi. Orada, daha neler yapabileceğimizi görüşme imkanımız oldu, bunları görüştük. Bir diğer yandan Katar'ın son dönemde özellikle takındığı bu olumlu tavır takdire şayandır."

İSRAİL

- Kutsallarımızı ayak altına alınmasına müsaade etmeyeceğiz. İsrail'i hukuka uygun davranmaya davet ediyorum.

İSRAİL YALNIZLIĞA GİDİYOR

İsrail bu tür hukuk tanımazlıklarla sadece kendine değil tüm bölgeye zarar veriyor. Mescid-i Aksa, tüm Müslümanların gözbebeğidir. Kutsallarımızın ayaklar altına alınmasına sessiz ve tepkisiz kalamayız.

Harem-i Şerif çok farklı, tüm dünyadaki Müslümanların burası ilk kıblesi. Buraya yönelik hepimizin bir sorumluluğu var. Bu sorumluluğun gereği yapılıyor. İşte bu, Birleşmiş Milletler'de, Güvenlik Konseyi'nde gündeme gelecektir. Şimdi eylül ayı yaklaşıyor, eylül ayında yine aynı şekilde gündeme gelecektir. İsrail, attığı bu adımlarla yanlışa gidiyor ve şunu da çok açık net söylüyorum, yalnızlığa gidiyor."

NETANYAHU'NUN AÇIKLAMALARININ KABUL EDİLEBİLİR YANIT YOK

Netanyahu'nun açıklamalarının kabul edilebilir hiçbir yanı yok. Bu evrensel hukuka, insan hakları beyannamesine, inanç özgürlüğüne, bu tür uluslararası altyapısı olan tüm bildirilere, belgelere ters bir harekettir.

Bir an önce İsrail yönetiminde aklıselimin galebe çalmasını temenni ediyoruz. Kudüs'ü muhafaza için kurulan İslam İşbirliği Teşkilatının Zirve Dönem Başkanı olarak bir kez daha İsrail'i hukuka, yerleşik teamüllere ve insani değerlere uygun davranmaya davet ediyorum.

HENÜZ BÖYLE BİR ŞEY YOK AMA SAYIN BAŞKAN'IN BİR TALEBİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in görevden ayrıldığı iddiaları' için şu yanıtı verdi:

Şu anda henüz böyle atılmış bir adım söz konusu değil fakat geleceğe yönelik Sayın Başkanın bu noktada farklı bir görevle devam şeklinde bir arzusu, talebi söz konusu. Bu da tabii Sayın Başbakan ile görüşmek, değerlendirmek suretiyle verilecek bir karardır ama henüz Sayın Başkan görevinin başındadır. Ne görevden alma ne istifa, böyle bir şey söz konusu değildir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber