Bu üniversiteden mezun olmadan işiniz hazır

16 fakülte, 4 enstitü, 5 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu ve 25 Araştırma merkeziyle, Türkiye'nin hızlı ve kaliteli bir şekilde büyüyen üniversitelerinden birisi olan Gaziantep Üniversitesi, yeni öğrencilerini bekliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Temmuz 2017 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu üniversiteden mezun olmadan işiniz hazır

Üniversite tercih işlemleri 18 Temmuz'da başlamıştı. Tercihler 26 Temmuz'da sona erecek.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ali Gür, üniversite tercih işlemleri devam ederken memurlar.net'e konuştu

Rektör Gül, ilk 2 bine giren öğrencilerden bizleri tercih edenlere burs ve yurt imkanı sağladıklarını ayrıca bizi tercih edenlerin mezun olmadan işinin hazır olduğunu belirtti.

İşte Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür'ün memurlar.net'e yaptığı açıklama

BM GİBİ ÜNİVERSİTE

Dünya'nın 107 ülkesinden 3 bin 700 öğrencisiyle 'Uluslararası Üniversite' hüviyetini taşıyan GAÜN'ün Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, 165 profesör, 103 doçent, 338 yardımcı doçent ve diğer akademik personellerle birlikte bin 548 kişiden oluşan dev akademik kadroya sahip olduklarını belirterek, "Türkiye'nin en fazla yabancı öğrencisi bulunan ikinci üniversitesi olan Gaziantep Üniversitesi'nin, 2015- 2016 eğitim öğretim yılında 44 bin 70 olan öğrenci sayısı 50 bin 222'e yükseldi. Bu yıl 10 bin 500 öğrencimizi daha misafir edeceğiz. Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere Türkiye'nin üç dilde eğitim veren tek üniversitesi olan Gaziantep Üniversitesi, başta Tıp ve Mühendislik olmak üzere tüm fakülte ve yüksek okullarıyla hem kaliteli, hem de milli ve manevi değerlerine bağlı, ahlaklı öğrenciler yetiştiren huzurlu bir üniversitedir" dedi.

YENİLİKÇİ ÜNİVERSİTEYİZ

Gaziantep'in yanı sıra bölge illerine de gerek sağlık, gerek diğer dallarda hizmeti ilke edinen Gaziantep Üniversitesi'nin yenilikçi üniversite olmanın gereği olarak Ar-Ge çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Ali Gür, "Üniversitemiz, AB ile fonlanan projelerden aldığı destek ile Türkiye'nin 5. üniversitesi olma başarısını elde etmiş, TÜBİTAK tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksi 2016 sıralamasında devlet üniversiteleri arasında 9. sıraya yükselirken, tüm üniversitelerde ise geçtiğimiz yıla göre 8 sıra birden yükselerek 16. sıraya yerleşmiştir" dedi. GAÜN'ün uluslar arası değerlendirme kuruluşlarının yaptığı sıralamalarla ilgili bilgi verirken, "Dünyanın saygın değerlendirme kuruluşlarından SCIMAGO değerlendirmelerine göre üniversitemiz dünyanın 635, US NEWS'in değerlendirmesine göre 831. sırada yer almaktadır. URAP'ın bu ay açıklanan dal değerlendirmelerinde ise üniversitemiz İnşaat Fakültesi Türkiye'nin 4., dünyanın ise 365. sırasına girerken, Tıp Fakültemiz ise Türkiye'nin 21, dünyanın 910. sırasında yer almıştır. Üniversitemizin prestijli ve gelecek vaad eden fakültelerinden Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerimizin eğitimi için iki tek motorlu CESSNA 172S , bir de çift motorlu DIAMOND DA-42 eğitim uçağımız var. İlahiyat Fakültemiz Türkiye'nin ilk bilimsel Arapça Gazetesi'ni çıkardı. Üç dilde eğitimimiz yanı sıra, çeşitli fakülte ve yüksük okullarımızda 26 dalda Arapça eğitim veriyoruz. Suriyeli çocukların eğitim müfredatında okuyacakları kitapların hazırlanmasında üniversitemizin akademik kadrosu büyük ve önemli bir görev yerine getirdi."

İLK BİNE GİREN ÖĞRENCİYE BİN TL BURS VE YURT İMKANI

Gaziantep Üniversitesi'nin Türkiye'nin en tercih edilebilirliği yüksek üniversiteler sıralamasında üst sıralarda olduğunu belirten Rektör Gür, "Geçtiğimiz yıl tercihlerinde 167 bin 972 öğrencimiz ilk 10 sırada Gaziantep Üniversitesi'ne yer verdi ve bunlardan sadece 9 bin 329'u yerleşmeye hak kazandı. Yine üniversitemize tercihlerinde ilk sırada yer veren 15 bin 714 öğrenciden ise yalnız 2 bin 552'si yerleşme hakkı elde ederek öğrencimiz oldu" diye konuştu. GAÜN'ün tercih edilebilirliğini artırmak için bir takım teşvik edici kararlar aldıklarını da açıklayan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, "Türkiye genelinde ilk bine girerek üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize aylık 1000 TL karşılıksız burs ve VİP yurdumuzda konaklama imkanı sağlayacağız. Ayrıca, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulumuzun her programındaki ilk 10 öğrenciye 9 ay boyunca aylık 250 TL karşılıksız burs vereceğiz" dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİPLOMA ALMADAN İŞİ HAZIR

Bir Gaziantep Üniversitesi markası olan İntörn Uygulaması sayesinde, özellikle mühendislik öğrencilerinin yüzde 75'inin daha diplomalarını almadan intörn olarak gittikleri yerlerde teskere bırakarak işe başladığını açıklayan Rektör Gür, "Bunu diğer bölümlerimize de yaygınlaştırıyoruz. İntörn olarak daha öğrenciyken iş hayatına atılan öğrencimiz, kendisini ispatlama şansı, intörnlük yaptığı işyeri sahibi ise elemanını bir yıl önce tanıma fırsatı buluyor. Meslek yüksekokullarımızdan mezun olan çocuklarımız artık 'Ara Eleman' değil, 'Aranan Eleman' oldular. Gastronomi Kenti Gaziantep'te Güzel Sanatlar Fakültesi'ne bağlı olarak eğitim veren Türkiye'nin ilk devlet üniversitesi Gastronomi Bölümü'nde yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz, dünya mutfağıyla Türk turizmine katkı sağlıyorlar" diye konuştu.


Memurlar.net'in hazırladığı özel ÖSYS robotu için TIKLAYINIZ


DÜNYA ÜNİVERSİTESİNİN ÖĞRENCİSİ OLUN

Üniversitelerin bireyler için yalnız akademik başarıyı değil, yaşam boyu mutlu ve üretken olmayı hedefleyen yaşam alanları olduğunu da vurgulayan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Gür, Gaziantep Üniversitesi, 44 yıllık eğitim tecrübesi, yenilikçi ve gelişimci yüzü ile çok iyi bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirtirken, öğrencileri GAÜN'lü olmaları için tercihlerinde mutlaka Gaziantep Üniversitesi fakülte ve yeksek okullarına en üst sıralarda yer vermeleri çağrısını yaparak şunları söyledi: "Araştırma ve bilgiyi üretme, toplumla paylaşma gibi işlevlerinin yanında, günümüzün nitelikli insan gücünün oluşturulması konusunda da çok önemli bir görev üstlenen üniversitemiz, yalnız diploma veren bir kurum olmaktan öte, vatanını seven, milletinin değerlerine saygılı ve bağlı, hoşgörülü anlayışı ile toplumun her kesimini kucaklayan, uluslararası kimliği ile dünyaya açılan bir üniversite kimliği taşımaktadır. Bir taraftan sizleri hayata hazırlamayı amaçlarken, aynı zamanda mutlu ve huzurlu bir toplum hayalini gerçekleştirmeyi de hedeflemektedir. Gaziantep Üniversitesi olarak; geleceğe güvenle baktığımız aydınlık yarınlarımızın teminatı olacak siz değerli gençlerle birlikte olmaktan, sizlere ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyacağız. Sizleri bu kutlu hedefe beraber yürümek ve koşmak üzere Gaziantep Üniversitesi'ne bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber