İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

YÖK, İslam ülkeleri rektörleri forumu düzenleyecek

YÖK, İslam ülkeleri rektörleri forumu düzenleyecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Temmuz 2017 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK, İslam ülkeleri rektörleri forumu düzenleyecek

YÖK'ün forumla ilgili yaptığı açıklama

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, 26 - 27 Temmuz 2017 tarihlerinde, İslam Dünyasında yükseköğretim sistemleri ve üniversiteler arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesi amacıyla, "İslam Dünyasının Yükseköğretim Alanını Oluşturmak" temalı "İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu" Ankara'da düzenlenecektir.

Konferansın ilk günkü açılış oturumu, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın teşrifleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacaktır.

Külliyedeki açılış oturumunu takiben konferans panelleri ve toplantılar Bilkent Otel ve Konferans Merkezi'nde devam edecektir.

İslam coğrafyasında yer alan 30'un üstünde ülkeden 120 üniversite rektörü ile ülkemizdeki devlet ve vakıf üniversiteleri rektörlerinin katılımıyla düzenlenecek olan toplantıda, Bologna sürecinden kopmadan İslam ülkeleri arasında yeni biryükseköğretim alanının oluşturulması kapsamında işbirliklerinin kurumsal anlamda başlaması, güçlü bir network oluşturulması ve araştırma alanı kurulması hedeflenmektedir.

1. GÜN PROGRAMI

Tarih : 26 Temmuz 2017, Çarşamba

Program : Cumhurbaşkanlığı Külliyesi

11.00-13.00 Açılış Töreni

13.00-14.00 Öğle Yemeği

Bilkent Otel ve Konferans Merkezi

14.00-16.00 Panel 1 - Yeterlilikler Çerçevesi ve Kalite Güvencesi

Panel 2 - Kredi Transfer Sistemi ve Hareketlilik

16.30-18.30 Panel 3 - Kalite Güvence Ajansları, Tanınırlık ve Denklik

Panel 4 - Ortak Eğitim Öğretim Programları

2. GÜN PROGRAMI

Tarih : 27 Temmuz 2017, Perşembe

Program : Bilkent Otel ve Konferans Merkezi

09.30-12.00 Panel Oturumlarının Değerlendirilmesi,

Geleceğe Bakış

12.00-12.30 Kapanış Konuşmaları

YÖK BAŞKANI SARAÇ'IN KONFERANSA İLİŞKİN BEYANATI:

"İslam Dünyasında yükseköğretim sistemleri ve üniversiteler arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesi amacıyla 26 - 27 Temmuz 2017 tarihlerinde YÖK tarafından İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu Ankara'da düzenlenecek. Forum'un teması İslam Dünyasının Yükseköğretim Alanını Oluşturmak.

İslam dünyasında yükseköğretimin geleceği açısından büyük önem taşıyan bu Foruma, İslam dünyasında önemli yeri olan ülkelerin bakanlıkları ile İslam ülkeleri üniversitelerinin rektörlerini de davet ettik.

İslam coğrafyasında yer alan 30'un üstünde ülkeden 120 üniversite rektörü ile ülkemizdeki devlet ve vakıf üniversiteleri rektörlerinin katılımıyla düzenlenecek olan toplantıda, Bologna sürecinden kopmadan İslam ülkeleri arasında yeni bir yükseköğretim alanın oluşturulmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda toplantımız bir konferans düzeninde değil forum düzeninde gerçekleştirilecektir. Yani standart bildiriler yer almayacak, etkileşimli tartışma ortamları yöntemi ile gerçekleştirilecek.

Forum'un Açılış Oturumu, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın teşrifleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek. Açılış oturumunu takiben forum etkileşimli panel düzeni ile devam edecektir. Forum'daki temalarımız ise yükseköğretim sistemi ortak mezun yeterlilik ve kalite güvencesi süreçleri, yeterliliklerin tanınması, ortak kredi sistemi ile hareketlilik ve değişim sistemleri, her düzeyde ortak diploma programlarının oluşturulması süreçleri olacak. Bologna sürecindeki ülkemizin performansı bu girişim için önemli bir tecrübe sunmakta.

Forum'un ikinci gününün sonunda ortak bir bildiri yayınlanmasını planlamaktayız.

Yeni YÖK olarak, her bir İslam ülkesinin yükseköğretim sistemi ortak mezun yeterlilikler sistemi, ortak kalite güvencesi süreçleri, yeterliliklerin tanınması, ortak kredi sistemi, bilgiyi paylaşacak öğrenci ve araştırmacı hareketlilik ve değişim sistemleri, her düzeyde ortak eğitim programları ile coğrafyamızın diğer üniversiteleri ile güçlü bağlar kurması gerektiğini düşünüyoruz.

Kurulacak bu güçlü bağların oluşturacağı ağ, küresel yükseköğretim sisteminde de İslam ülkelerinin bilim hayatlarının istiklalini de sağlayacaktır. Bu büyük girişim için İslam dünyasındaki en uygun potansiyel ülkemizde bulunmaktadır. Avrupa yükseköğretim alanının bir parçası olarak İslam ülkelerinde ortak bir yükseköğretim sisteminin oluşmasını sağlamak ülkemiz için önemlidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber