'Kurbanlık fiyatlarında artış yok'

Türkiye'nin önemli büyükbaş hayvan üretim merkezlerinden Sivas'ta, bu yıl kurbanlık fiyatlarında artış yapılmayacağı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2017 14:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Kurbanlık fiyatlarında artış yok'

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, borsa binasında düzenlediği basın toplantısında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın, "Kurbanlık fiyatlarını rahatlatmak için kolumuzu değil, vücudumuzu, canımızı ortaya koyacağız." sözlerini anımsatarak, Kurban Bayramı'nda herkesin bütçesine uygun kurban kesmesini arzuladıklarını belirtti.

Bakan Fakıbaba'ya destek olmak için çalışmalar yürüttüklerini aktaran Hastaoğlu, "Sivas'taki kurbanlık fiyatlarında artış yapmıyoruz. İlimizdeki besicilerle toplantı yaptık. Besicilerimiz bu sene fedakarlıkta bulunarak, et fiyatlarına yüzde 15 zam gelmesine rağmen kurbanlık fiyatlarına zam yapmayacak." dedi.

Hastaoğlu, kurbanlık fiyatlarını açıklayarak, şunları kaydetti:

"Geçen yıl canlı kilogram fiyatı 20 lira olan tosun, bu yıl yine 20 liradan satılacak. Dişi koyun 16, erkek koyun 18 lira. Kombinalardaki kesim ücretleri ise büyükbaş için 350, küçükbaş için 50 lira olacak. Parçalama ücreti 200, et çekim ücreti ise kilogram başına 1 lira olarak belirlendi. Sivaslı hemşehrilerim belediyelerimizin gösterdiği yerlerde kurulan kurban pazarlarından veya besi çiftliklerinden gönül rahatlığıyla kurbanlarını alabilirler. Hayvan kesimleri için ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından ruhsat alınmış mezbaha ve kombinalar ile belediyelerimizce belirlenen geçici kesim yerleri tercih edilmelidir."

Vatandaşlara da uyarılarda bulunan Hastaoğlu, "Küpesi olmayan, veteriner sağlık raporu bulunmayan, çok zayıf olan, gebe veya yeni doğum yapmış, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış, kılları karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya akıntısı bulunan, uzuvları eksik olan hayvanlar satın alınmamalıdır." diye konuştu.

Merve Topuz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber