Bu toplu sözleşme teklifi gerginlik çıkardı

Memur Sen İle Kamu Sen arasında dayanışma aidatı çatlağı ortaya çıktı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Temmuz 2017 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu sözleşmelerde yetkili olan Memur Sen, dün tekliflerini Devlet Personel Başkanlığına sundu.

MEMUR SEN DAYANIŞMA AİDATI İSTEDİ

Memur'in 27 maddeden oluşan toplu sözleşme teklifleri arasında, 8 nolu başlıkta dayanışma aidatı da bulunuyor.

Bu teklife göre, Memur Sen, toplu sözleşme ikramiyesinin, yetkili sendika üyelerine 200 TL, diğerlerine ise 102 TL olarak verilmesini talep ediyor. Memur Sen, dayanışma aidatının işçi toplu sözleşmelerinde bulunduğunu, tüm memurların sendikalara üye olmasının sağlanması açısından da, aynı uygulamanın memur toplu sözleşmelerinde de olması gerektiğini savunuyor.

KAMU SEN BAŞKANI: SENDİKA ÜYELİĞİ ARASINDA AYRIM YAPILMASIN

Kamu Sen başkanı İsmail Koncuk, bu talebe tepki gösterdi. Koncuk sosyal medya hesabındaki açıklamasında "Yahu ayıptır, insanları yeteri kadar ayrıştırmadınız mı? Bir insan sendika üyeliğini hür iradesi ile seçer.Bunu dahi çok görüyorsunuz.Yazık! Herkes şunu iyi bilmelidir. Türk memuru 3-5 kuruşa tenezzül edecek insanlardan oluşmuyor. Bu teklifinizin ne anlama geldiğini iyi biliyoruz.Daha Toplu Sözleşme başlamadan, ayrımcılık yaparak, tartışma başlatanların, memura da emekliye de vereceği bir şey yoktur.Yazıklar olsun.Bunların bu teklifi yeni zannedilmesin,her görüşmede yıllardır teklif ederler, ancak bugüne kadar başaramadılar.Aklı selim galip gelecektir." dedi.

MEMUR SEN BAŞKANI: AYNI TALEBİ DAHA ÖNCE KAMU SEN DE İSTEMİŞTİ

Kamu Sen Başkanının bu açıklamasına ilk tepki Memur Sen Başkanı Ali Yalçın'dan geldi. Kamu Sen'in 2004 yılında aynı talebi masaya getirdiğini belirten Yalçın "Kendileri yetkili olduğu dönemde isteyince 'hak' aynı talebi başkası yapınca 'ayrıştırma' demek hak değil ahlak meselesidir." dedi.

'Ahlakın asgari şartı tutarlılıktır' diyen Memur Sen başkanı Ali Yalçın, Türk Eğitim Sen'in 2012 yılında yayımladığı "Sendika Yöneticisi ve İşyeri Temsilcileri Rehberi"nin 98. sayfasında aynı talebin tekrarlandığına vurgu yaptı. Yalçın ayıca şunları söyledi: "Çalışanlar için pazarlığı'3-5 kuruşa tenezzül' diye tanımlamak sendikacılık adına garabet.Sendika kasasına değil,üyenin kesesine istiyor. Bizim için alın terinin her damlası kutsaldır.Velev ki talep 1 kuruş olsun.Bunu mücadele etmeyenler bilmeyebilirler.Teklifimiz yeni değil"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber