Kayseri Milli Eğitim'den skandal atama işlemi

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakan onayıyla atanmış ilçe milli eğitim müdürünü görevden alarak, yerine Vali onayıyla ilçe milli eğitim müdürü görevlendirmesi yaptı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Temmuz 2017 16:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Kayseri Milli Eğitim'den skandal atama işlemi

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanı onayıyla atanmış ilçe milli eğitim müdürünü görevden alarak yerine, Vali onayıyla yeni bir görevlendirme yaptı. Böyle bir olay Türk kamu yönetiminde ilk kez yaşanıyor.

Kayseri'de yaşanan olayda, 2014 yılında, Kayseri Melikgazi İlçe Müdürlüğüne atanan Tuncay Demir, 2016 yılı Şubat ayında görevden alınmıştır. Bu nedenle Şubat 2016 tarihli Bakanlık onayıyla ataması iptal edilmiştir. Ancak Bakanlık bir ay sonra yani Mart 2016'da Demir'i bir kez daha aynı ilçeye vekaleten görevlendirmiştir.

1,5 yılı aşkın bir süredir görevde olan Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü geçen hafta Validen alınan onayla görevden alınmış, fakat görevden alınma gerekçesi olarak ise Bakanlığın 2016 yılı Şubat ayındaki iptal yazısı gösterilmiştir. Bakanlığın 2016 yılı Mart ayındaki yazısı ise Vali beyden gizlenmiştir. Demir'in yerine ise yine Vali Süleyman Kamçı onayıyla Mehmet Ulusoy atanmıştır.

Türkiye'de, Bakanlığın atadığı bir ilçe milli eğitim müdürünü görevden alarak, yerine Vali onayıyla görevlendirme yapmak şeklindeki uygulama ilk kez olmaktadır.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu uygulamasıyla hem emri altında çalıştığı Bakanlığı itibarsızlaştırmış hem de Vali Kamçı'yı hiç istemeyeceği bir uygulamayı onaylamak zorunda kalmıştır.

İŞTE RESMİ BELGELER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber