İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Rusya'dan 15 Temmuz şehidinin ailesine onur nişanı

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit olan polis memuru Muhamet Oğuz Kılınç'ın babası Zeki ve annesi Meltem Kılınç'a, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Özel Temsilcisi ve Danışmanı Aleksandr Dugin tarafından gönderilen nişan düzenlenen törenle verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2017 21:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rusya'dan 15 Temmuz şehidinin ailesine onur nişanı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Özel Temsilcisi ve Danışmanı Aleksandr Dugin'in, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın babası Zeki ve annesi Meltem Kılınç'a gönderdiği onur nişanı, törenle takdim edildi.

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği tarafından, şehit Kılınç ve öldürülen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov ile düşürülen Rus uçağının pilotu Oleg Peşkov için Antalya'da Mehmet Zeki Balcı Öğretmenevi'nde tören düzenlendi. Törende, Aleksandr Dugin'in şehit polis memuru Kılınç'ın babası Zeki ve annesi Meltem Kılınç'a gönderdiği onur nişanı verildi.

Törende konuşan Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz, Büyükelçi Karlov, pilot Peşkov ve polis memuru Kılınç'ın FETÖ tarafından öldürüldüğünü belirtti. FETÖ'nün eylemlerinin Rusya ile Türkiye arasındaki bağları güçlendirdiğini vurgulayan Cengiz, Moskova'da Karlov ve Kılınç'ın heykellerinin yan yana yapılacağını kaydetti.

Telefonla törene katılan Putin'in danışmanı Aleksandr Dugin ise Kılınç ailesine ve Türk halkına destek mesajları verdi.

Öte yandan, tören öncesi birlik üyeleri ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Özel Temsilcisi ve Danışmanı Aleksandr Dugin'in görevlendirdiği Aksana Kuşhan ile Yavuz Kuşhan, Uncalı semtindeki polis şehitliğinde Muhammet Oğuz Kılınç'ın mezarını ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber