İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Başkan Görmez'in görevi bıraktırılması hayal kırıklığı olur'

MEDAV Yönetim Kurulu Başkanı Elçi: (Diyanet İşleri Başkanı) Görmez'in yanında olduğumuzu, güneşin balçıkla sıvanamayacağını, görevi bırakması veya bıraktırılmasının hem ülkemiz hem ümmet için bir hayal kırıklığı olacağını belirtmek isteriz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2017 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) Yönetim Kurulu Başkanı Tayyip Elçi, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevinden ayrılacağı iddialarına ilişkin, "Görmez'in yanında olduğumuzu, güneşin balçıkla sıvanamayacağını, görevi bırakması veya bıraktırılmasının hem ülkemiz hem ümmet için bir hayal kırıklığı olacağını belirtmek isteriz." ifadelerini kullandı.

Elçi, yaptığı yazılı açıklamada, Görmez'in göreve getirildiği günden beri hem ülkede hem de ümmet coğrafyasında yaptığı hizmetleri ve ortaya koyduğu duruşuyla gönüllerde taht kurduğunu belirtti.

Görmez'in doğusu, batısı, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Çerkez'i ile tüm vatandaşları kucaklayıcı bir duruş sergileyerek her kesimin saygısını kazandığını vurgulayan Elçi, tüm cemaat ve dini oluşumlara karşı eşit bir mesafede kaldığını, kuşatıcı bir metot izleyerek herkesin başkanı olmayı başardığını vurguladı.

Elçi, yaptığı çalışmalara rağmen Görmez'i türlü iftiralarla yıpratmak için pervasızca çaba sarf edenlerin olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Ulema sınıfı olarak Görmez'in yanında olduğumuzu, güneşin balçıkla sıvanamayacağını, görevi bırakması veya bıraktırılmasının hem ülkemiz hem ümmet için bir hayal kırıklığı olacağını belirtmek isteriz. Bu durum, meyvesi olgunlaşmaya başlayan ağacı kesmek anlamına gelir. Ayrıca, başlamış nice projeler akim kalacaktır. Ümeramızdan başkanımıza sahip çıkmalarını ve süresini tamamlaması için ısrar etmelerini hararetle istirham ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber