RTÜK'te 'tutanak krizi' büyüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2007 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 3 aydır kayıt altına alınamayan Üst Kurul toplantıları, CHP'li üç üyenin dilekçeli başvurularına rağmen hala devreye sokulmadı.

Edinlen bilgiye göre, 1994 yılında kurulan RTÜK'te, kurul toplantıları ilk defa kayıt altına alınmıyor. Bir anlamda devletin hafızasını oluşturan bu uygulama yaklaşık 3 aydır faaliyette değil.

İlk olarak Abant'taki toplantılarda görüşmelerin, "düzenek kurulmasında yaşanan sıkıntı" nedeniyle kayıt altına alınmadığı öğrenilirken, o günden sonra her hafta RTÜK binasında gerçekleşen toplantılar da tutanak tutulmuyor.

Kararların müzakereyle alındığı yerlerde bu yöntemin artık bir gelenek olduğu belirtilirken, CHP'li üç üyenin (Şaban Sevinç, Arif Merdol ve Mehmet Dadak) iki haftada bir Üst Kurul gündemine sunduğu "mikrofonları ve kayıt sistemini açın" dilekçesi de sonuçsuz kaldı.

Kayıt sisteminin devre dışı kalmasının denetim mekanizmasını da olumsuz etkileyeceği tahmin edilirken, Devlet Denetleme Kurumu'nun denetimler sırasında zaman zaman bu tutanaklardan yararlandığı öğrenildi.

Üst Kurul'un son 3 aylık toplantılarında, konuşulanların değil sadece alınan kararların, RTÜK Başkanı Zahit Akman tarafından yazıldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber