İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Engellilerden 'kamuya atamaların artırılması' talebi

Engelliler Konfederasyonu üyeleri, kamuya engelli personel atamalarının artırılması talebiyle eylem yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2017 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engellilerden 'kamuya atamaların artırılması' talebi

Konfederasyon üyeleri ile farklı illerden engelli gruplarının temsilcileri, Kızılay Güvenpark'ta toplandı.

Engelliler için kamuda açılan kadroların yeterli olmadığını ve mevcut kadrolara atamaların gerçekleştirilmediğini savunan gruptakiler, eylem yaptı.

Eyleme katılan CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, engellilerin yıllardır kadro beklemelerine rağmen ihtiyaçlarının karşılanmadığını öne sürdü.

Konuyu bakanlıkla görüştüklerinde "15 Temmuz dolayısıyla bozulan ekonomik koşullardaki tasarruf tedbirleri sebebiyle engellilerin kadrolarının kısıtlandığı" yanıtını aldıklarını savunan Karabıyık, engellilerin kadrosunun kısıtlanmaması gerektiğini söyledi. Karabıyık, "Engellilere en kısa zamanda iş ve aş sağlanmalı." dedi.

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli ise Türkiye'de çalışma gücüne sahip engelli sayısının 1 milyon 800 bin olduğunu bildirdi.

Kamuda ve özel sektörde sadece 145 bin engellinin iş bulabildiğini belirten İçli, engellilerin işsizlik oranının yüzde 90'a yaklaştığını, buna yönelik acil tedbir alınması gerektiğini savundu.

İçli, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda kamuya asgari 5 bin atama beklediklerini ancak sayının 2 bin 545 olarak açıklanması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadıklarını dile getirdi. Bu rakamı asla kabul etmeyeceklerini vurgulayan İçli, atama sayıları artana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

Güvenpark'taki açıklamalarının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına giden gruptakiler, bakanla görüşerek sıkıntılarını anlatmak istediklerini söyledi.

Burada, "Engellilere 10 bin kadro verilsin" yazılı pankart açan grup, çeşitli sloganlar attı. Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem ile görüşen grup, daha sonra eylemi sonlandırdı.

Eyleme, CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya ve CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu da destek verdi.

Ahmet Sertan Usul

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber