İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Eski öğretmene FETÖ üyeliğinden hapis cezası

Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla yargılanan sanık, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2017 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski öğretmene FETÖ üyeliğinden hapis cezası

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, meslekten ihraç edilen eski din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Mevlüt Seyhan, avukatı ve ailesi katıldı.

Kimlik tespitinin yapılmasının ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamenin özeti okundu.

Sanık Seyhan, savunmasına "FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasını kabul etmediğini savunarak başladı.

Araç kredisi çekebilmek için 2010 yılında Bank Asya'da kredi açtığını dile getiren Seyhan, "Bu bankaya talimatla para yatırmadım. Üniversite okurken öğrenci evlerine gittiğim iddia edilmektedir, bu doğru değildir, kabul etmiyorum. 2012-2014 yılları arasında Kırım'da görev yaparken çocuğumu dil öğrenebilsin diye Sis Okulları'nın anaokuluna gönderdim. Bu okulun uluslararası Türk okulu olduğunu biliyordum, bu yapıya ait olduğunu bilmiyordum, başka alternatif yoktu. Orada yaşayan Türklerin çocukları bu okula gidiyordu." dedi.

Seyhan, Zaman gazetesine abone olmadığını, Kırım görevinden önce Bosna Hersek'e gezmeye gittiğini fakat kiminle gittiğini hatırlamadığını belirterek, "Yurt dışındaki bir doğal afet olayından dolayı Kimse Yok Mu Derneğine bir kez bağış yaptım, tarihini hatırlamıyorum. Dini ve insani duygularla bağış yaptım. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık Mevlüt Seyhan'ın "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanık avukatı, mütalaaya katılmadıklarını belirterek, müvekkilinin tahliyesini ve beraatını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Mevlüt Seyhan'ın "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme ayrıca tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarını göz önüne alarak, sanığı yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye etti.

Emre Ayvaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber