İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MHP Grup Başkanvekili Akçay: Bilisin ki...

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Bilinsin ki terör örgütünün ismine 'demokratik' kelimesinin veya başka bir ibarenin eklenmesi PKK terör örgütünü meşru bir kılıfa sokmayacaktır. Türkiye, oyun oynanabilecek bir ülke değildir." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2017 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP Grup Başkanvekili Akçay: Bilisin ki...

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Başkanvekili Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen "Yazımda Kardeşlik Var" yaz kampı çerçevesinde, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve Mardin'den gelen terör mağduru gençlerin dinleyici locasında Genel Kurulu izlediğini dile getirdi.

Aydın, "Tüm milletvekillerimiz ve gruplarımız adına geleceğimizin teminatı olan gençlerimize teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Gençler, Genel Kuruldaki milletvekillerince alkışlandı.

Genel Kurulda gündem dışı söz alan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çocuk işçiliği sorununun Türkiye'de giderek büyüdüğünü belirterek, bunda yoksulluğun önemli bir payının bulunduğuna dikkati çekti. Gürer, 2016 yılı TÜİK verilerine göre, çocuk işçilerin yüzde 78'inin kayıt dışı olduğuna işaret ederek, 2016 yılında 56 çocuğun iş kazasında yaşamını yitirdiğini aktardı.

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, ormanları tehdit eden etkenlerin başında yangınların geldiğini belirterek, orman alanlarının neredeyse yarısının yangın riskiyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Orman yangınlarıyla mücadelede önemli bir aşama kaydedildiğine vurgu yapan Taşkın, orman teşkilatının yangın yönetim sisteminde gerçekleştirdiği yenilikçi çalışmaların bunda önemli olduğunu söyledi.

HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, çocuklara yönelik cinsel istismarın Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu dile getirerek, yapılan araştırmalara göre en çok istismara 7-14 yaş arasındaki çocukların uğradığını ifade etti.

- "Türkiye, oyun oynanabilecek bir ülke değildir"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Ege Denizi'nde Yunanistan'ın işgali altındaki Türk adalarında Yunan yetkililerin tahriklerinin devam ettiğini ve bunların kötü niyetli tavırlar olduğunu belirtti.

ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas'ın, "ABD'nin PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'ye isim önerdiğine" ilişkin açıklamasına da değinen Akçay, "Bilinsin ki terör örgütünün ismine 'demokratik' kelimesinin veya başka bir ibarenin eklenmesi PKK terör örgütünü meşru bir kılıfa sokmayacaktır. Türkiye, oyun oynanabilecek bir ülke değildir." diye konuştu.

- Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda değişiklik tasarısı

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, "Vicdan ve Adalet Nöbeti"nin birinci gününde, Diyarbakır'daki HDP'li milletvekillerinin halkla bir araya gelmelerinin engellendiğini söyledi. Kerestecioğlu, herkes için demokrasiyi ve adaleti istediklerini ifade etti.

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na ilişkin eleştirilerini dile getiren Kerestecioğlu, Meclisin, Çocuk Hakları Daimi Komisyonunu gündemine alması gerektiğini kaydetti.

CHP Grubu adına konuşan CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, 27 Haziran 1998'deki Adana depreminde zarar görenlere Ziraat Bankası tarafından yapılan yardım ödemesinin, 19 yıl sonra geri istendiğini belirterek, bunun nedenini sordu.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, dini nikahın sivil alandaki bir iş olduğunu ve devletle ilgili olmadığını belirterek, resmi nikahın ise devlet tarafından yapıldığını, hukuki sonuçlar doğurduğunu ve iki nikah türünün birbirine karıştırılmaması gerektiğini kaydetti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün TBMM Başkanlığına sunulan Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın, Anayasa'ya ve laiklik ilkesine aykırı olduğunu ileri sürerek, tasarının Bakanlar Kuruluna iade edilmesi talebinde bulundu.

Belediyelere ve köy muhtarlarına verilen nikah yetkisinde bir aksama olmadığını dile getiren Özel, söz konusu tasarının, "Adalet ve Kalkınma Partisinin adım adım ülkeyi bir din devletine dönüştürme projesinin en somut kilometre taşlarından biri olduğunu" öne sürdü.

-HDP'li iki milletvekiliyle ilgili yapılacak oylama

HDP Grup Başkanvekili Kerestecioğlu, TBMM Genel Kurulunda "devamsızlık" nedeniyle milletvekilliklerinin düşürülmesi görüşülen yurt dışındaki HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın savunmalarının ardından, milletvekillerinin oylamaya kadar bu konu üzerinde düşünmeleri için herhangi bir işlem yapılmaması ve Genel Kurulun tatil edilmesi gerektiğini savundu.

Başkanvekili Aydın, bu konuyla ilgili görüşmelerin tamamlandığını belirterek, oylamaya kadar Genel Kurulda başka işlemlerin yapılabileceğini söyledi. Aydın, TBMM İçtüzüğü'nde "Başka bir işlem yapılmaz" şeklinde bir ifadeye yer verilmediğini anımsattı.

Hüseyin Gazi Kaykı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber