Köprü ve otoyol ücreti 12 YTL olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2007 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Nisan'da otoyol ve köprülere dikkat!

Yol, Yapı, Altyapı, Bayındırlık ve Tapu Kadastro Kamu Emekçileri Sendikası (Yapı-Yol Sen), özelleştirme girişimine karşı, 12 Nisan tarihinde otoyol ve köprülerde iş yavaşlatma eylemine gideceklerini açıkladı.

Yapı-Yol Sen'in yazılı açıklamasında, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın, otoyolların işletme hakkının özelleştirilmesi yönündeki açıklamaları hatırlatılarak, siyasi iktidarın otoyolları özelleştirme çabası içinde olduğu ifade edildi. Açıklamada, otoyolların paralı olarak kullanıldığı ve geçiş ücretlerindeki tahsilatın özelleştirildiği ülkelerde, geçiş ücretlerinin Türkiye rakamlarının dört-beş katı olduğu belirtildi. Özelleştirmeden sonra geçiş ücretlerinin 10-12 YTL'ye yükseltileceği ifade edilen açıklamada, köprülerden elde edilecek gelirin 1 milyar YTL'ye çıkacağı vurgulandı.


12 Nisanda otoyol ve köprülerde iş yavaşlayacak

Yapı-Yol Sen üyeleri, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın, "özelleştirmeyi düşündüklerini" bildirdiği otoyol ve köprülerde 12 Nisanda iş yavaşlatacak.

Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, yaptığı açıklamada, "Otoyol ve köprülerin özelleştirilmesindeki amacın elde edilen gelirin birilerine aktarılması olduğunu" öne sürerek, "Bu konuda kamuoyunu aydınlatmayı sürdüreceğiz. Belki Başbakan, 'Birileri çıkıp Danıştay'da dava açacaklar' diyecek. Evet, biz, 70 milyon vatandaşın malı olan değerlerin birilerine ikram edilmesine karşı dava açacağız" ifadelerine yer verdi.

Tekin, özelleştirmeyle çalışanların da mağdur edileceğini savunarak, işletme hakkının devrine hem yargı yoluyla hem de eylemlerle karşılık vereceklerini, bu kapsamda 12 Nisanda otoyol ve köprülerde iş yavaşlatacaklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber