Askeri yargıdaki FETÖ yapılanması davası yarına ertelendi

FETÖ'nün askeri yargıdaki yapılanmasını oluşturdukları ve Yurtta Sulh Konseyi'nce sözde sıkıyönetim mahkemelerinde görevlendirildikleri belirtilen 33 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2017 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Askeri yargıdaki FETÖ yapılanması davası yarına ertelendi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri yargıdaki yapılanmasını oluşturdukları ve Yurtta Sulh Konseyi'nce sözde sıkıyönetim mahkemelerinde görevlendirildikleri belirtilen 33 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Kampüsündeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, sanık Yasin Güven savunma yaptı. Güven, darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz günü izinli olduğunu ve hiçbir eyleme katılmadığını söyledi.

Yurtta Sulh Konseyinin sıkıyönetim direktifinde aynı görevine devam ettirildiğini belirten Güven, isminin bilgisi dışında listede yer aldığını savundu.

İddianamenin tekrarlarla ve çelişkilerle dolu olduğunu ileri süren Güven, "Hiçbir eylemim olmadığı aşikar. Suçlamaları kabul etmem mümkün değil. Bu örgütle irtibat noktasında en uzak kişiler arasında yer aldığımı iddia ediyorum." dedi.

Hakkındaki suçlamalara dair hiçbir somut delil bulunmadığını söyleyen Güven tahliyesini istedi.

Sanık Mevlüt Kömür de 15 Temmuz'da mesaiden sonra evine geçtiğini, evinden hiç çıkmadığını ve darbe girişimini televizyondan öğrendiğini söyledi.

Sonraki günlerde iş yerinde gözaltına alındığını belirten Kömür, "Adamın biri ismimi bir listeye yazdı ve hayatım karardı." ifadesini kullandı.

İddianamede, sözde atama listesinde yer almasının, kendi eylemi olarak gösterildiğini anlatan Kömür, "Görevlendirmeden haberim yoktu. Olsam olsam bu suçun mağduru olurum." dedi.

Örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını, Bank Asya'da hesabının bulunmadığını aktaran Kömür, tahliyesini talep etti.

- Suçlamaları kabul etmedi

Duruşma salonuna SEGBİS ile bağlanarak savunma yapan sanık Sezai Zengin de darbeye karıştığının iddia edilmesine karşın, buna ilişkin eyleminin bulunmadığını, suça iştirak etmediğini ileri sürdü.

Sınıf arkadaşı olan bir kişiye para gönderdiğini ve bu kişide ByLock çıktığını belirten Zengin, bir arkadaşında ByLock çıkmasının kendisiyle ilişkilendirilmemesi gerektiğini söyledi.

"Bunların okullarında okumadım, yurtlarında kalmadım." diyen Zengin, isminin yazıldığı atama listesini de kesinlikle kabul etmediğini ifade etti.

Zengin, darbeye de o gece yaşanan "vahşete" de karşı olduğunu belirterek, darbe girişiminde bulunan hainlerle aynı suçtan yargılanmaktan rahatsız olduğunu dile getirdi.

Adli ve idari yargı sınavlarında kopya çekmediğini ileri süren Zengin, savunma yapmaktan da hicap duyduğunu söyledi.

Zengin, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Sanık Serkan Kızılca da SEGBİS bağlantısıyla savunma yaptı. Kızılca, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Kızılca, hiçbir terör örgütüne üye olmadığını, alın teri dökerek işe girdiğini söyledi.

Suç işlemediğini savunan Kızılca, tahliyesini ve beraatini istedi.

Sanık Mehmet Nesim Atmaca da 19 Temmuz 2016'da gözaltına alınana kadar askeri savcı yardımcısı olarak görev yaptığını ifade etti.

Atmaca, FETÖ ile bir bağlantısı bulunmadığı gibi 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimiyle de ilişkisi olmadığını savundu.

Duruşma, yarına ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber