Aydın'daki FETÖ davalarında 2 sanık tahliye edildi

Örgütün Kuyucak ve Didim'deki yapılanmalarına ilişkin davaların görülmesine devam edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2017 20:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aydın'daki FETÖ davalarında 2 sanık tahliye edildi

Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Kuyucak ilçesindeki yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 2'si tutuklu 9 sanığın, Didim ilçesindeki polis yapılanmasına ilişkin de 2'si tutuklu 5 sanığın yargılanmalarına devam edildi.

Kuyucak yapılanmasına ilişkin Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve sanıkların yakınları katıldı.

Duruşmayı izleyecek sanıkların yakınları x-ray cihazından geçirildi.

FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilerek tutuksuz yargılanan T.D, FETÖ üyeliği ile Bank Asya'ya para yatırdığı yönündeki iddiaları kabul etmediğini belirtti.

Mahkeme başkanının, "Bank Asya ile ilgili 2013 yılında FETÖ'yle ilişkisi olduğu gerekçesiyle birçok haber çıkmasına rağmen neden 2014 yılında hesap açtın." sorusu üzerine ise T.D, "Çıkan haberleri görmedim. Bank Asya faizsiz olduğu için dini hassasiyetimden dolayı burada hesap açtım." yanıtını verdi.

Avukatların savunma yapmasının ardından mahkeme heyeti tutuklu sanık Mehmet Z'nin tahliyesine karar verdi.

Mahkeme heyeti duruşmayı eylül ayına erteledi.

- Didim'deki polis yapılanması

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesinde, FETÖ/PDY'nin Didim ilçesindeki polis yapılanmasına ilişkin soruşturma çerçevesinde de meslekten ihraç edilen 2'si tutuklu 5 polisin yargılanmasına devam edildi.

Davada, Söke cezaevinde tutuklu bulunan eski Emniyet Amiri S.K, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savunma yaptı.

Hakkındaki örgüt üyesi olduğu ve ByLock kullandığı yönündeki suçlamaları kabul etmeyen S.K, "FETÖ'yü lanetliyorum. Darbede payı bulunan herkesin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Hakkımda yapılan suçlamaların gerçeği yansıttığını düşünmüyorum. Telefonumda Bylock çıktı ama ben o programın ne olduğunu bile bilmiyorum. Bank Asya'da eşimin hesabı var. Bu hesap benim bilgim ve rızam dışında eşimin açtığı bir hesaptır." dedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanık eski Komiser Yardımcısı Ahmet G'nin tahliyesine karar vererek duruşmayı ekim ayına erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber