Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin bir garip yüksek lisans ilanı!

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından verilen lisansüstü öğrenci ilanlarına tüm adayların başvuru yapmaları engellendi. İlgili üniversite ilanlarını iptal etmeli...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Temmuz 2017 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin bir garip yüksek lisans ilanı!

Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlı Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimler Enstitüsüne 2017-2018 akademik yılı güz döneminde Yüksek Lisans ve Doktora öğrenci alımı için verilen ilanlara başvuracak adaylarda mevzuata aykırı bir şart koşuldu.

Söz konusu Enstitüler "BİR BAŞKA ÜNİVERSİTEDE ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNDA OLANLAR BAŞVURU YAPAMAZLAR." şartını hiçbir yasal dayanak olmamasına rağmen önemli hatırlatma olarak ilanlarına koydular. (İlanları görmek için TIKLAYINIZ.)

Bilindiği üzere, üniversitelerin yüksek lisans ve doktora öğrenci alımlarına ilişkin genel şartlar, Yükseköğretim Kurulu tarafından 20 Nisan 2016 tarihli ve 29690 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği"nde düzenlenmiştir.

Mezkur yönetmelikte bir üniversitede araştırma görevlisi kadrosunda olanların başka bir üniversitenin yüksek lisans veya doktora öğrenci ilanına başvurmasına engelleyici bir düzenleme bulunmamaktadır. Zaten Anayasamız gereği kimse eğitim ve öğrenim hakkında yoksun bırakılamaz. Dolayısıyla bir üniversitede araştırma görevlisi olmak başka bir üniversitenin ilanına başvurmaya engel değildir.

Necmettin Erbakan Üniversitesi bu şartı koyarak başvuranlara doğrudan şu mesajı mı vermek istemiştir ?

"Biz kendi kadromuzdaki araştırma görevlileri alacağız. Hiç boş yere başvurma."

Ne diyelim böyle etik dışı şartı koymakta ayrı bir cesaret. Umuyoruz ki Necmettin Erbakan Üniversitesi bu ilanları gecikmeden iptal eder !

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber