İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İzmir'deki yangında köylerden iki bin kişi tahliye edildi

İzmir'in Bayındır ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangına 7 helikopter ve 3 amfibi uçağıyla müdahale ederken, Orman Genel Müdür Yardımcısı Temur, "Bizim önceliğimiz yangının köylerin olduğu yere sıçramaması. Bunun için gerekli tedbirler alındı ve şu an için köylerde oluşabilecek bir tehlike yok" diye konuştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2017 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'deki yangında köylerden iki bin kişi tahliye edildi

Gece saatlerinde alevler rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde de etkili olmaya başladı. İki köyde bulunan yaklaşık iki bin kişi tahliye edildi.

Turgutlu'daki Kırsal Kabaçınar ve Karaköy mahallelerinde oturan yaklaşık 2 bin kişi, Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerle Dağmarmara bölgesindeki Niyazi Üzmez Ortaokulu'nun bahçesinde kurulan toplanma merkezine taşındı. Buradan da vatandaşlar yakınlarının yanlarına yerleşmek üzere, çevredeki kırsal mahallelere götürüldü. Bir kısmı da ilçe merkezine götürülerek öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

Yangını söndürme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

YANGINLA SAVAŞ

İzmir'in Bayındır ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına, 7 helikopter, 3 amfibi uçağı, 90 arazöz, 5 dozer ve 20 su tankeriyle müdahale ediliyor.

Kızılkeçili ile Ovacık mahalleleri arasında bulunan Lütuflar mevkisindeki ormanlık alanda dün çıkan orman yangını, öğleden sonra rüzgarın etkisiyle yayıldı.

Yangına 7 helikopter ve 3 amfibi uçak ile havadan müdahale ediliyor. Helikopterler su dolumunu Ergenli Barajı'ndan yapıyor.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çevre illerden gelen takviye personel, 90 arazöz, 5 dozer, 20 su tankeri ve yer ekipleriyle söndürme çalışmalarını yürütüyor.

Yangının Lütuflar ve Kızılkeçili Mahallesi'ne çok yakın olduğu ancak ciddi bir tehdit oluşturmadığı belirtildi. Bu mahallelerde yaşayan vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangında yaklaşık 300 hektarlık alanın zarar gördüğünün tahmin edildiğini belirtti.

Mahalle sakinlerinden Ayşe Kavacık küçükbaş hayvan yetiştirdiğini ifade ederek, "Korkuyoruz. Evim çok yakın. Allah hepimizi korusun." dedi.

Ergenli Barajı'nda çalışan Abdullah Atay da yangının dün öğle saatlerinde çıktığını dile getirerek, "Yangın söndürme çalışmalarına katılmaya geldim. Bu mahallede yaşıyorum. Daha önce de burada yangın çıkmıştı. Rüzgardan dolayı yangına müdahale etmek çok zor. Köye gelme durumunda müdahale etmeye çalışacağız." diye konuştu.

Olay yerine helikopterle gelen Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur, yetkililerden bilgi aldı. Temur, yangının henüz kontrol altına alınamadığını söyledi.

Yangını söndürmek için dört bir koldan çalıştıklarını vurgulayan Temur, "Bizim önceliğimiz yangının köylerin olduğu yere sıçramaması. Bunun için gerekli tedbirler alındı ve şu an için köylerde oluşabilecek bir tehlike yok." ifadesini kullandı.

Temur, ekiplerin iki gündür uyumadan çalıştığını da aktardı.

CAMİDEN 'TEDBİR ALIN' ANONSU

Henüz kontrol altına alınamayan yangın tehlikesine karşın Lütuflar Mahallesi'nde bulunan camiden yangın bölgesine yakın mevkide oturan vatandaşlara tedbir almaları uyarısında bulunuldu.

Yangın, dün saat 16.00 sıralarında İzmir'in Bayındır ilçesine bağlı Lütuflar Mahallesi Ovacık mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı.

Vatandaşların ihbarı üzerine yangın yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarın sürekli yön değiştirmesiyle büyüyen yangın itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. Yaklaşık 100 hektarlık alanda etkili olduğu belirtilen yangını kontrol altına almak için Aydın, Muğla ve Manisa'dan gelen itfaiye ekipleri destek veriyor.

Edinilen bilgiye göre, yangın kısmen kontrol altına alındı ancak rüzgarın şiddetini artırması, ekiplerin çalışmasını güçleştiriyor. Bu sebeple yangın tamamen kontrol altına alınamadı. Öte yandan, Lütuflar Mahallesi'nde bulunan camiden anons geçilerek, yangının köy tarafına yöneldiği ve ormana yakın mevkiide oturan vatandaşların tedbir almaları uyarısında bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber