İngiltere'den dizel ve benzinli araçlara yasak

Fransa'nın ardından İngiliz hükümeti de hava kirliliğinin insan sağlığını tehdit etmeye başlaması üzerine, dizel araçlar için acil eylem planı hazırladı. 3 milyar sterlini aşkın harcama gerektiren yeni acil eylem planının ardından hedef 2040 yılında dizel ve benzinli araçları tamamen yasaklamak

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 27 Temmuz 2017 09:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
İngiltere'den dizel ve benzinli araçlara yasak

İngiltere hükümeti, dizel yakıt ve benzinle çalışan araçların 2040 yılında yollardan tamamen kaldırılmasını öngören bir eylem planı üzerinde çalışıyor. Son olarak Fransa da 2040 yılında fosil yakıtla çalışan araçların satışını durduracağını açıklamıştı.

İngilizler, uzun vadeli bu planın yanı sıra şehir ve ilçe merkezlerindeki kalabalık yollardaki emisyonu düşürmek için acil bir vergi ve hız sınırı uygulamasında da karar kıldı.

Çevre Bakanlığı tarafından 17 bölgede belirlenen 81 anayoldaki emisyon durumunun insan sağlığı için risk oluşturduğu da açıklanırken acil önlem alınacağı belirtildi.

ACİL EYLEM PLANINDA DİKKAT ÇEKİCİ UYGULAMALAR

Hükümet, 2040 yılı itibarıyla da fosil yakıtla çalışan tüm araçların yollardan yasaklanması için bir strateji oluşturdu. Amaç bu süre içerisinde halkı elektrikli ve hibrid araçlara yöneltmek. Sadece Londra ve Manchester belediyelerinin bu kapsamda yollardaki tüm gereklilikler için 3.2 milyar sterlin harcaması bekleniyor.

Hız kesici kasislerin kaldırılması hamlesinin altında yatan neden ise sürücüsüz araçların verimini ve otonom deneyimi güçlendirmek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber