FETÖ'cüler 'ByLock'u kullanmayı 2015 yılında bırakmış

Mahrem imam" operasyonları sırasında Ankara'de tekrar gözaltına alındığını ve tutuklandığını anlatan M.A, "2015 yılının sonlarında ByLock programı kalkmıştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2017 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cüler 'ByLock'u kullanmayı 2015 yılında bırakmış

Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, haklarında dava açılan 4'ü tutuklu 8 eski öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklardan H.G. ve F.B. Kırşehir'den, M.A. ise Sincan'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer tutuklu sanık F.D. ile tutuksuz sanıklar N.T, U.K, İ.S, H.G. ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada, "FETÖ/PDY'ye üye olmak" suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadeleri alındı.

Tutuklu sanıklardan H.G, "ByLock" kullanmadığını ve programın suç unsuru olmadığını savundu.

Tutuklu sanıklardan M.A. ise önceki ifadelerine katıldığını ve bu yapının içerisinde yer aldığı için pişman olduğunu dile getirdi.

"Mahrem imam" operasyonları sırasında Ankara'de tekrar gözaltına alındığını ve tutuklandığını anlatan M.A, "2015 yılının sonlarında ByLock programı kalkmıştı. Elbistan'dan Kırıkkale'ye geldiğimde 2016 yılında Eagle programını kullandık." dedi.

Sanık avukatlarının savunmaları ve cumhuriyet savcısının mütalaasını da alan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanıklardan İ.S'nin tutuklanmasına karar vererek, duruşmayı 6 Ekim'e erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber